25.7.12

Tarif: Evde Dondurma :)

Bu sıcaklarda, mutlaka her akşam dondurma yiyoruz. Paket dondurma ya da bazen caddenin ortasına kadar yürüyüp Sim'den dondurma alıyoruz. Evet, Sim'in dondurmaları çok güzel. Ama yine de İstanbul'daki Roma Dondurmacısının yerini asla tutamaz :)


O yüzden bu evde yapılan dondurma tarifini gördüğümde çok heyecanlandım. Çünkü istediğimiz lezzetlerde hem de içinde ne olduğunu bilerek yiyeceğimiz bir dondurma. Harika diye düşündüm !


Tarif:

* 10 tane çilek 
* 2 tane muz
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 yemek kaşığı şeker


Orjinal tariften biraz uzaklaştım. Çilek zamanı geçti biliyorsunuz. O yüzden tazesi yerine çilek reçelinden 10 tane çilek ekledim :)) Reçelden eklediğim için de şeker eklemedim. Ayrıca tarif vegan olduğu için kulladıkları şeker de farklı. O yüzden 3 kaşık yerine 1/2 katmanızı öneririm. Çünkü bizim kullandığımız beyaz şeker çok fazla tatlı. 






Malzemeleri blenderda iyice karıştırdım. Evde dondurma yapımına dair hiçbir malzeme olmadığı için eldekilerden mucizler yaratmak çok eğlenceliydi :)))


Küp, eski tip buzluk kalıplarına döktüm dondurma karışımını. Ama bu kez de tutacak yeri olmalıydı :))) Aslında mutfakta kullanmak için çubuklarım vardı, bulamadım. Ben de bir kısmını plastik çatal saplarından bir kısmını da yeni yediğimiz dondurmadın saplarını kullanarak yaptım :D Demokrasilerde çareler tükenmez :P Ev yapımı dondurmalarınızı sabahtan hazırlayıp, akşam yiyebilirsiniz.





İlk deneme için çok lezzetliydi. Farklı meyvelerle de harika olacak. Bu kez dondurma kalıpları alacağım :))


Orjinal tarife göz atmak isterseniz tık tık 


♥ 


Cipsi ve Arap bu sabah çok hareketlilerdi. Bu sıcaklarda pek inanılır gibi değil :) Bütün camlar açık yaşıyoruz 1-2 haftadır. İnanılmaz ama bazen yaramazlık yapsalar da genel olarak saçma hareketler yapıp, camdan uçmuyorlar :)))







Hatta bir süredir mutfak camına tekrar ekmek kırıntısı ve buğday bırakmaya başladım. Aslında yasak. Çok cins bir apartmanda oturuyoruz. Hayvanlara bahçeye su-mama ya da kendi dairemizin cam kenarına kuşlar için ekmek falan bırakmak yasak. Görüntü kirliliği, pislik oluyormuş. Bunu bir de utanmadan apartmanın girişindeki panoya yazıp, asmışlardı... Kıçımın kenarları diyorum, önce insan olmayı öğrenseler... Neyse sinirliyim bu konuya...


Cam kenarına bıraktığım mamalar da hemen bitiyor ve şimdilik Arap hiçbir güvercinin üstüne atlamadı :)))


Unutmadan benim çatlak aşkım Cipsi ve Arap'a bir twitter hesabı açtı :))) İzleyiniz efenim: https://twitter.com/siyamgiller


Öpüldünüz 

 

3 yorum:

  1. E bır yazıda kedı olur da
    o yazı okunmaz mı:)
    o kedı yenmez mı
    patılerınden opulmez mı

    bı de bu yazıyı yazan melek aycam olursa
    gelıp bı bakılmaz mı

    ah bı de dondurmanın tadına bakabılseydım:))


    cok sey ıstedım bılıyorum
    opup kacıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. onlar da seni öpüyor öykü ablası :)
    tabii keşke burada olsaydın da dondurmayı beraber yeseydik. ama çok kolay minnoşum, sen daha güzelini yaparsın bence :) öperim çok çok, günün güzel geçsin.

    YanıtlaSil
  3. Bu blog cok keyıflı ya bayıldımm:)Bende beklerm begenırsın blogumu umarım sendee:)

    YanıtlaSil