11.12.13

Tarif: Ahududulu Muffin

Bakeyard'ı keşfedeli çok olmadı. Ama tarzı, tarifleri anlatış tavrı çok hoşuma gitti. Aslında Fransa'dan gelirken aldığım makaron kitabımı kurcalarken, bir yandan fransızcadan çeviri yapıp, bir yandan da google'da arama yapıyordum. Bakeyard'da makaronla ilgili çok kayıt olmamasına rağmen yeterli ve pratik bilgiler olduğunu gördüm. Çok da sevindim :)

Dün aslında niyetim, makaron kitabımdaki kahveli makaronu yapmaktı. Ama bunun için ne vaktim ne de gerekli bir kaç malzemem olduğunu farkettim. Markete gidip almak gibi bir zamanım da yoktu.

Dolapta bir süredir beni cheesecake yap diye bekleyen ahududularım vardı. Ve Bakeyard'daki tarif de tam bunun üzerine kuruluydu :D



Buyrunuz orijinal tarif: Bakeyard - Ahududulu Muffin

***

Malzemeler:

* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
*1 büyük yumurta
* 3/4 su bardağı şeker
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı dondurulmuş ahududu (çözdürmeden)
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Yapılışı:

Temel mantık anladığım kadarıyla sıvılarla, kuruları ayrı kaplarda karıştırıp, en son birleştirmek ve son olarak da ahududuyu eklemek :)

Limon kabuğu ve şekerin ovalanması ile limon aromasının daha iyi ortaya çıkacağı fikri çok hoşuma gitti :) Önce limon kabuğu ve şekeri biraz ovaladım. Ardından yumurta ile güzelce çırptım. Sonrasında yoğurt ve sıvı yağı ekledim, çırpmaya devam. Sıvı karışıma en son vanilya özütünü ekliyoruz.

Vanilya özütünü dr.oetker almıştım. Paketin içinden çıkan her bir minik şişe 1 tatlı kaşığına denk geliyor. Bunu da dün keşfettim :)

Unu elememiz yazıyor tarifte. Ama ben kolaya kaçıp, yavaş yavaş kaba ekleyip, elemiş numarası yaptım :D Unu, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıyoruz.

Sıvı karışımı yavaş yavaş kuru karışıma ekledim.Her zaman yaptığım gibi tahta kaşık kullandım. Un görünmeyene dek birbirine yedirdim. En son ahududyu ekledim ve bitti :)

Tchibo'dan aldığım minik silikon kalıplarıma eşit şekilde paylaştırdım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişiriyoruz ve afiyetle nom nom yiyoruz :D

Bakeyard'a da bu lezzetli tarifi için sonsuz teşekkürleeerr :)


4 yorum:

  1. Tadına bakıldı onaylandı :) num num

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık nefis görünüyor.Macaronu sabırsızlıkla bekliyorum ,ben de hep niyetleniyorum ama şu badem unu nedense her yerde yok gerçi kendim de yapabilirim aman zor geliyor kısacası sen yap senden kopya çekelim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftaya makaronlarla birlikteyiz inşallah :D Sen iste tarifleri sana da göndereyim Semra'cım.

      Sil