11.2.09

Mutfaktan Notlar

Herkese günaydın,

Sizinle paylaşmak istediğim, deneyerek gördüğüm bir iki not var, mutfaktan :)
Pazartesi günü, eşimin uzun süredir beklediği hindistan cevizli puding'i yapmaya karar verdim. Tadını beğenmeyeceğimi düşünerek bir süredir paketi çekmece de bekletiyordum :)) Neyse hemen hemen bütün yemekleri, şerbetleri teflon tencerede yapıyorum. Daha kolay mı geliyor daha mı sempatik bilmiyorum. Ama size kesin önerim hindistan cevizli puding yapacaksanız, kesinlikle çelik tencerede yapın. Çünkü içinde gerçekten hindistan cevizi rendesi var. Bu taneler hışır hışır teflon tencereyi çiziyor... Bu arada 4 tane kedi dilini mutfak robotunda çektim, kasenin altına ve pudingin üstüne eklerim.




Dün de geçen haftadan biriktirdiğim portakal kabuklarını buzdolabından çıkardım. Portakal reçeli yapmak için. Daha önce vişne çilek gibi reçeller yapmıştım. Ama portakal reçeli farklı olabilirdi. Bu nedenle internette biraz araştırdım. Nedense çok abartı şeker ve su miktarı annemi aramaya yönlendirdi beni. Ben annemden öğrendim reçel yapmayı. Meyva bir gece önceden tencereye koyulur, üzerine şekeri eklenir ve bir gece bekler. Ayrıca su koymazsın... Annem yine aynı şeyi söyleyince, tamam dedim. Yemekleri, tatlıları, tuzluları, reçelleri kısaca annemin mutfakta yaptığı herşey çok güzeldir. Herkes de beğenir. Ama portakalı bir türlü tutturamadık :))) Neyse çok gevezelik yapmıyım. 8 tane portakal kabuğunu, 2 su kaynattım (acısı gitsin diye) üzerine 3 su bardağı şekeri ekledim ve gece beklettim. Sabah kaynat kaynat suyunu bırakmaz... Ben de içine göz kararı 3,5 su bardağı su ekledim. Bu haliyle tam bir reçel oldu. Neyse ki başardım :)

13 yorum:

  1. maşallah hamaratsın ben daha reçel olayına hiç girmedim ama benimki çok titizdir yeme konusunda mesela evleneli 2,5 seneyi geçti daha eve toz şeker hiç almadım şeker tüketmiyorz çayına bal koyar ben de artık alıştım. Reçelleri de hazır alıyoruz şeker ilavesiz olan içine şeker yerine elma katıyorlar çok seviyorum ben de bir de meyve suları %100 meyve suyu ve şeker ilavesiz olmalı


    portakal reçeli de tatlı da harika görünüyor hindistan cevizini çok severim ben de deneyeyim

    YanıtlaSil
  2. bravo puding de portakal reçeli de gayet başarılı olmuşlar.henüz anne marifetinin üstüne site açılmadı))ama arada onlarda yanılabilir canııım)o kadar hakları olsun..
    çantayı işleyecek kadar beğenmene sevindim.yardım gerekirse burdayım..bir de foto konusunda tecrübemi arttırabilirsem çok sevineceğim..

    YanıtlaSil
  3. Ayçaaa portakal kabuklarından reçel yapan bir annem bir de ben var sanıyordum::))hehe
    Yahu sayfamızda yayınlayalım da
    ne güzel bir tat olduğunun reklamını yapalım.Dışarıda benim arkadaşlar portakalın içi yok muydu ayol dışından yapılırmı diye bana takılıyorlar da...
    Yarın sayfamda reçelimi yayınlarım bakalım nasıl bulacaksın?
    Senin reçeli de bekliyorum
    Bu arada ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ayça ayol ben ilk resme bakmışım,
    sen reçeli yayınlamışsın...
    Ben pudingi okumuum sadece:))
    Vallahi reçelin çok güzel görünüyor.
    Ellerine sağlık canım.
    Zevklerimiz aynıymış desene...

    YanıtlaSil
  5. BIR SUREDIR DIKKAT EDIYORUM YEDIKLERIME , O YUZDEN TATLI FILANDA YAPMIYORDUM.gECEN KOCA ISTAN BAYRAKLARINI CEKTI BEN DIYET YAPMIYORUM AMA DIYE :)
    RECEL HIC DENEMEDIM KENDIM YEMEDIGIMDEN ,BIRAZ BENCILIM GALIBA MUTFAK KONUSUNDA..O KADAR KUSURUMDA OLSUN DI MI :)

    YanıtlaSil
  6. Gece'cim ben de sadece tatlılara şeker kullanıyorum. Tatlıyı DA çok seviyoruz... Hazır olarak sadece ahududu reçeli alıyorum. O da benim ki çok sevdiği için. Şeker ilavesilere bir göz atıyım ben de.

    Leyya'cım tşk ederim. Aslında benim dikiş makinesi ile ilgili sorunlarım var :)) Bir türlü alttan gelen ipi nereye takacağımı bulamadım, beceremedim yani :) Fotograf ile ilgili de sormak istediklerini mail atarsan elimden gelen yardımda bulunabilirim,hiç problem değil...

    Orguknit, portakal reçelini çok seviyoruz biz. Hazır almaktansa, yediğimiz portakalların kabuklarını kullanayım dedim. Bekliyorum senin de reçeli :)

    Haydins'cim ne kadar yediklerime dikkat etsem de tatlı olayı benim için çok sıkıntılı... Reçeli kaşıkla yiyebiliyorum malum günlerde. Bir de benim ki mutlaka evde tatlı istiyor :) Bizi aç bıraksınlar ama tatlı versinler yaşarız yani :)))

    YanıtlaSil
  7. Ayçacım özellikle portakal reçeli yapmak, oldukça zordur. Tabağın içindeki görüntü nefis, Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. banu'cum teşekkür ederim. galiba biraz zormuş ama denemiş oldum :)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor her ikiside
    teflan tencerelerin çizilmesi beni üzüyor onun için bu konuda çok dikkatliyim
    Teşekkürler bilgi için

    YanıtlaSil
  10. Ay o kadar imrendirici görünüyor ki afiyet olsun, lezzetinden eminim ama çektiğin fotoğraf da süper...

    YanıtlaSil
  11. malla'cım teşekkür ederiiimmm :)

    YanıtlaSil
  12. oyy oyy ayça ne kadar da güzel görünüyor..pudingin herçeşidini siler süpürürüm..reçelleride severim ama fazla tüketemiyorum...resimler harika ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. ayçaaa ahanda yine gece gece ziyarete geldim ve ağzım sulandı :)) bir daha gece ziyaret etmiycem arkadaşlarımı yemekler gözümü döndürüyor yahu :))

    YanıtlaSil