6.7.09

Hafta Sonundan Notlar


Herkese günaydııınnn :)

Ne güzel bir sabah bu sabah, hafif bir serinlik var. Her ne kadar bu hafta çok sıcak gececek dese de hava durumu. Sabahları serin olsun yeter bana :)

Cuma günü o kadar geç yattık ki, cumartesi ve pazar günü de uyanışlarımız hayli geç oldu diyebilirim :) Cumartesi evde pinekleyerek geçti. Biraz fimolarla oynadım, hazırladıklarımı pişirmem gerek. Cipsi'nin güneş alerjisi çıktı. Bu nedenle evdeki bütün perdeler kapalı :) Bizim evde alerjisi olmayan bir kedi eksikti diyorum artık. Veteriner bile ailecek bu alerjik durumumuza güldü, ne desin ki :)

Pazar günü geç kahvaltının ardından içilen kahvelerle yola düştük. Market alışverişi için Kc Göksü Alışveriş Merkezine gittik. Migros'ta alışverişe başlamadan önce her zaman yaptığımız gibi alt kattaki Pet Shop'a uğradık. Bakalım neler var neler yok, kedişler ne alemde diye. İyi ki de uğramışız. Bir camlı bölmede yaklaşık 10 tane kediş, ne suları var, ne kumları kalmış... Pet Shop'taki adam camı açıp bir de sevgi gösterisi yaparcasına bize, hayvanlara vurarak sevmeye başldı. Ayy kalbim duracak, adamı yere yatırıp üzerinde tepinesim geldi. Keza Serhat da çok kötü oldu. Hemen çıktık ve nereye şikayet ederizi düşünmeye başladık. Aklımıza ilk HAYTAP geldi. Eve gelir gelmez Haytap'ı aradık ama tabii ki pazar günü olduğu için kimseye ulaşamadık. Sonra Serhat'ın internette yaptığı küçük bir araştırmayla, Pet Shopların İL TARIM MÜDÜRLÜKLERİne bağlı olduğunu öğrendik. Bugün Serhatım şikayette bulunacak. Sizden de ricam. Eğer Ankara Eryaman civarında oturan bir hayvan sahibiyseniz lütfen bu bahsettiğim Pet Shop'tan alışverişi kesin. Umarım acilen İl Tarım Müdürlüğü gereken neyse yapar. Ve oradaki yavrucaklar bir an önce sıcak bir yuva bulur...

***

Bir de benim cahilliğimden midir bilinmez :) Çocukluğumun çikolatası Ülker Napoliten ( Aslında ülker ürünleri almıyoruz ama napolitenin ayrı bir yeri var içimde) Antep Fıstıklı çikolata çıkarmış. Biz görünce kocacımla gözlerimiz yerinden çıktı :))) Hemen bir paket alındı. Nasıl güzel yine. Benim gibi duymayan varsa haberiniz olsun :)))

***

Sonunda e-dükkan açtım. Artık fotoğraf ve elde yaptıklarımı bu e- dükkan'da satışa koyacağım. Haydi bakalım hayırlısı :)

***

Şimdi bitirmem gereken bir düğün hikayesi albümü var, daha baskıya gidecek.

Öpüyorum hepinizi, güzel bir hafta geçirin :)

18 yorum:

  1. bir de petshop olacak yani daha da özenli bakması lazımdı yazık

    dükkana bakıyorum şimdi renkler süper sıcacık olmuş hadi bakalım hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  2. gececim aynen öyle, kalbim sıkışıyor oradaki hayvanları düşündükçe...
    dükkanı beğenmene çok sevindim. eksik bir şeyler görürsen haber ver olur mu :)

    YanıtlaSil
  3. İstanbul da da
    ıkı tane alısverıs merkezının gırısınde
    pet shop var
    ıcınde ınanılmaz guzel kedıler kopekler
    cogu yavru
    ellerınde pet sıse sular ınsanlar sozum ona onları sevıyor
    ay bak ne cıcı dıyerek
    gecıyorken gozuem carptı hıcbırının su kabında su yok
    bombos
    hele bı tanesı
    yalıyordu o su kabını
    hıc dusunmedım
    ıcerı gırdım
    gorevlıye yaklastım
    dedım kı
    soguk sert bı ıfadeyle
    ıyı gunler
    neden hayvanların su kaplarında su yok ! ?
    Bırazdan koyacagız dedı
    Hyır dedım orda her an temız su bulunması lazım
    sız susayınca beklyormusunuz
    bu sıcakta yaptıgınız yanlıstır
    soyle bı baktı
    hanımefendı sızın gorevınız nedır?
    dedım gazetecıyım..
    durdu
    pekı dedı hemen koyacagız
    bız hıc bos bırakmıyoruz
    aslında bunu yazmıycaktım
    yanı bunu yazınc
    sankı onlar okurda
    bı daha boyle bı davranısın etrkısı olmaz gıbı gelıypr
    yanı oylesıne yazık kı o hayvanlara
    ıcım acıyor
    yalan bıle soylemek zorunda kalabılıyorum:(

    YanıtlaSil
  4. kıyamam ben o yavrulara.
    ayçacım alerji işine çok güldüm.demek ailecek alerjiksiniz.
    o çikolatayı daha önce görmedim hemen tadına bakıcam.
    dükanın hayırlı olsun.şimdi ziyaret edicem.
    güzel bir hafta senin olsun.
    çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. Öyküm, güzel arkadaşım, inan bazen böyle zamanlarda yalan söylemek iyi olabiliyor. Ben bir hayvan severim sadece deseydin emin ol seni umursamayacaklardı... Öylesine kötü şartları olan bir ülkeyiz ki, insana değer vermiyoruz hayvana vermelerini bekleyemiyorum maalesef... Allah'tan Serhat hem telefonla hem de yazılı olarak şikayeti bildirdi. Telefondaki görevlinin şikayet bildirdiğimiz için çok teşekkür ettiğini söyledi. Buna çok sevindim. En azından görevliler bu konuda hassas ve duyarlı...

    YanıtlaSil
  6. Semracım, walla kıymışlar keedişlere, inşallah görevliler gerekli işlemleri yaparlar.

    Çok komik bir aile olduk gerçekten :) Önce mamasından olabileceğini söyledi veteriner. Mamayı karıştırarak değiştirdik. Ama ben bir baktım ki bizim kız gölgede kızarmıyor, güneşe çıkıca (cam güzeli) kızarıklıklar artıyor. Aradım veterineri anlattım. Yine de bir sonraki gidişimizde alerji testi de yaptırıcam :)) E biz alerjiğiz, Cipsinin neyi eksik :)) Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Şikayeti bildirdiğim beyefendi muhtemelen veterinerdi. Pet shoplarla ilgili gün geçmiyor ki birileri şikayetlerini dile getirmesin.

    Şunu da söylemek isterim. Orta boy bir tuvalet kadar odaya 10 kişiyi koysak, su falan da vermesek, 3 gün boyunca da birbirlerinin üstlerine sıçsalar ve bu pisliğin üzerinde de sadece ekmek arası peynir atsak. Ne kadar dayanabilir acaba bu insancıklar?

    Hayat adildir, Tanrı da adildir. Nasıl davranıyorsak bunun karşılığını bize er geç bir şekilde gösterecektir...

    YanıtlaSil
  8. Kediciklere çok üzüldüm. Umarım yetkililer çok geç olmadan duruma el atarlar.
    O çikolatalar yeni çıkmış. Ben de geçen gün gazetede görmüştüm. Gördüğümde aynen sizin gibi hissettim. "Çocukluğumun çikolatasıyla en sevdiğim çikolata türü olan fıstıklıyı birleştirmişler" diye düşündüm.

    YanıtlaSil
  9. Bizim de çok rastladığımız bir durum bu. Ya su olmuyor ya da yosunlu kapta görüyorum. Oysa bize satış yaparken her türlü dezenfektanı, yosun tutmayan mama kabını ağızları sulana sulana anlatıp,satıp bunun öneminden bahsediyorlar. Gerçekten kirli ticaret. Bu işi sevmeyen, hayvanları sevmeyen bunu yapmamalı bence. Kişisel olarak şikayet ettim hep. Çoğunlukla ters ters bakıyorlar, işimize neden karışıyorsun gibilerinden.
    Ben de görmemişim fıstıklı napoliteni. hayret ettim kendime.
    Sevgiler Ayçacım.

    YanıtlaSil
  10. ah ayçacım bu durum benim de çok üzüldüğüm bir durum.hayvanları sevmeyen insanlar çalışıyor hep böyle yerlerde.vicdan diye birşey kalmamış insanlarda.eryamanlı olarak zaten ordan hiç alışveriş yapmadım.optimumun içindeki petshopta aynı.ben petshopta evcil hayvan satılmasına karşıyım.hayvan sahibi olmak isteyenler barınaktan ,sokaktan almalılar.tümden yasaklasalar keşke bu satış işini.küçücük bir yerde yazık oluyor hayvanlara.veteriner kontrolleri de düzgün yapılmıyormuş.çoğu hasta olup ölüyormuş.veterinerimiz anlatmıştı.
    cipsi hanıma da geçmiş olsun.şanslı kedicikler bizimkiler.valla ben kendimden daha iyi bakıyorum minnoşa.

    YanıtlaSil
  11. sizin de kediniz varmış :) harika.. kan çekiyor burda ortak sevgisi olanları, aynı duyarlılıkta olanları.. gördükleriniz gerçekten üzücü, sizin bunların üzerine gitmeniz örnek bir davranış.. umarım yakında o petshop belasını bulur.. bazen düşünüyorum da Allah insanları böyle deniyor yani içinde hayvan sevgisi olmayanları petshop sahibi yapıp ya da egoist birini yıldız yapıp.. diğerleri de görüp ibret alıyor ister istemez..

    e-dükkan hayırlı olsun, iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  12. Hakikaten merhamet duygusu bambaşka bir şey. O hayvanların da üzerimizde hakları var. Duyarlı davranmak gerek gerçekten.

    Bu arada dükkanın çook ferah renklere bayıldım, hayırlı olsun :))

    YanıtlaSil
  13. Hayvanların satılmasından nefret ediyorum ,kaldı ki bu şartlarda bu kadar duyarsız insanların elinde olmaları da ayrı üzücü.
    Biz kedimizi farklı bir şehirde kedisi yavrulamış ve bakamayacağını bir site vasıtasıyla öğrendiğimiz hiç tanımadığımız insanlardan aladık ve iyi ki de öyle yapmışız almasaydık belki birileri alırdı ama bir yaşa gelince artık bakıılamayıp sokağa bırakılacaklardı ..
    Evde bir can ayrı bir nefesler ve gerçekten eğlence keyif moral kaynağı oluyorlar özellikle eve giren sinekleri gördüklerinde...

    Fıstıklı çikolatayı görmemiştim ben de bakınayım bu civardaki marketlere....

    YanıtlaSil
  14. Bizim gibiler, ben de gerekenlerin yapılmasını bekliyorum. Çikolata inan bir harika, hemen denemelisin :)

    Sesi'cim, kişisel şikayetler de adamlar bizleri dikkate bile almıyor. Çünkü o hayvancıklar değil, onlar için önemli olan para... Canlı mı satıyor, mal mı satıyor onun için fark etmiyor...

    ebrulicim, biz bunu hep yapıyoruz, sonra da çok kötü oluyoruz. ama bu son durum gerçekten şikayet edilmeliydi... cipsiyi sürekli kontrol etmek zorunda kalıyorum, güneşi de çok seviyor :) biraz sıkıntılı. minnoşu da seni de öpüyorum :)

    verago, kedi kızımız var evet :) olmasa da hayvanlara aşık insanlarız ailecek :) duyarlılığın için teşekkürler... iyi haftalar sana da...

    bal küpüm, duyarlılığın için çok teşekkürler canım...

    uzman amatör, bizim kızımız da annesi ile yaşıyordu. bizim kız biraz hareketli, annesine rahat vermemeye başlayınca biz sahiplendik. iyi ki de sahiplenmişiz evimizin kızı oldu :)

    çikolatayı mutlaka denemelisin :)

    YanıtlaSil
  15. dükkanın hayırlı olsun canım, en kısa zamanda güzelce bir göz gezdireceğim :)

    YanıtlaSil
  16. ella'cım ben de henüz tam anlamıyla düzenleyemedim :) inşallah beğenirsin.

    YanıtlaSil
  17. çikolatadan haberim yoktu..şimdi de dişim tuttu!yani çıldırma noktasondayım:))

    YanıtlaSil
  18. Ben artık, kendime telkinlerde bulunuyorum :) İyiyim, kendimi iyi hissediyorum aman da kendimi seviyorum, aman da dişimi seviyorum falan diye :) Komik ama işe yarayabiliyor kuzum, sen çikolatayı görme hiç :)

    YanıtlaSil