7.7.12

Kolleksiyon

Çocukluğumdan bu yana eskilere inanılmaz bir ilgim var. Küçükken ananemin eski düğmelerine ve düğmeleri sakladığı kutusuna aşıktım :)

Annemin evindeyken bir şeyleri toplamam ve saklamam pek mümkün değildi. Ki annem benden beter anı saklayıcıdır. Bundan 5-6 sene önce biz dalga geçtiğimiz için sakladığı gelinlik çorabını attı :)) Ama pufidik terliklerinden gelinlik ayakkabısına, nişan kıyafetinden tutun da daha neler saklıyor.

Bu durum evlendiğim adamda da çok farklı değil :) Tencere kapak gibiyiz :)))

Evlendiğimizden bu yana ufak ufak bazı şeyler topluyoruz. Eskileri toplamak Türkiye'de çok pahalı. Duyduğuma ve takip ettiğim bazı bloglardan öğrendiğime göre özellikle Amerika'da elden çıkarılmak istenen eski eşyaları çok uygun fiyatlara alabiliyorsunuz. Maalesef bizim ülkemizde herşey birbirini kazıklamak üzerine  kurulu olduğu için, uygun fiyata almak imkansız... Şimdilik. Modası geçerse durum değişebilir :))



En alttaki bir asker bavulu. İçi kumaş korumalı ve çok iyi durumda. Tek sıkıntısı çok ağır olması :) Pirinç Han'da alt katta bir amcadan aldık geçen sene.

Beyaz olan ise bir kaç sene önce bir mağazanın ( Koton ya da Mavi olabilir. Hatırlamıyorum) vitrinindeydi. Mavi'de müdür bir arkadaşımız hediye etti.

Mint yeşili ki rengine hastayım :) Geçenlerde 7. Cd'deki Batik mağazasının vitrinindeydi. Depoda fazla olan bir taneyi mağaza çalışanı arkadaş bize hediye etti. Çok mutlu etti beni. Her ne kadar eski olmasa da eski görünümlü olması yeterli :)

En üstteki boy boy küçük çantaları ise görseli bozmamak ve sizinle paylaşmak için ekledim. Zira kendileri yepisyeni :) Geçen hafta, doğum günümde, Duygu'nun aldığı hediyelerden sadece biri :D

Elbette bu bavulların hepsi çekimlerde kullanıldı. En çok da bunu yapmayı seviyorum :)

Güzel bir cumartesi diliyorum, öpüldünüz ;)



6 yorum:

  1. ayçaaa migrosa ugramalısın bunları seviyorsan :D

    YanıtlaSil
  2. Oww yeşil olanı çok sevdim, bazeen bende vitrinlerde bir şeyler beğeniyorum veriyorlarmıymış böyle :)) bir dahakine bende şansımı deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. evet vermiyorlar :) normalde açık artırmaya ya da almak isteyen şahıslara direk satılıyor :) ben kedi gibi bakınca vermiş olabilir kız :))

    YanıtlaSil
  4. dilekcim ankara ve istanbul migroslarda aynı şeyler olmuyor :))

    YanıtlaSil
  5. cupcake li olanları arkadaşınız nerden almış kendime böyle hediye almak isterim çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Şeker Pembesi, English Home'dan almış :)

    YanıtlaSil