18.4.12

Geri dönme çabaları bir-ki

4 ay dile kolay. Benim için pek kolay geçmedi... Serhat'ın olmayısı, yaşanan pek çok aksaklık vs... Son 7 aydır tabi tutulduğum bir sınav var. Ve ben bu sınavı başarıyla verdiğimi düşünüyorum. %60 pozitif, %40 negatif bir tiptim. Artık neredeyse %90 pozitifim :) Aferin bana :))

Geri dönmeme yardımcı olan Tuğbişim, üzümlü kurabiyem, canım arkadaşım bana bir mim göndermiş. Bu mimi cevaplayarak başlayalım haydi :)

1. Mesleğin seni mutlu ediyor mu?

Hayatım boyunca sanatsal bir kimliğim olsun istedim. En küçük yaşımda bile durum böyleydi. Annemin can sıkıcı baskıları ve inadım birleşince kendimi bankada buluverdim :) Yıllarca gönülsüz olarak bankacılık yaptım. O yıllarda da hep yazdım, çizdim, fotoğraf çektim... Sonunda ise yapmak istediğim en güzel iş benim oldu; Fotografcılık. Çok mutluyum.

2. Dilediğin meslek miydi?

Sizce :)) Boğazına kadar sanatsal aktivitelere batmış bir insan var karşınızda. Boğulsam bile gülerek ölürüm herhalde:)

3. Yalnız mı ilişkide mi yaşamayı tercih ediyorsun?

Bilindiği üzere Serhat Karaoğlan ile evliyim. Bu nedenle yalnız yaşamak gibi bir durum söz konusu değil. Yalnız kalmayı belki çok bunalıp kafa dinlemek için isteyebilirim. Ama Serhatla birlikte hiç konuşmadan, yan yana oturup, sarılıp da yalnız kalabilirim. Kısacası fazla sosyal bir tipim. İletişim halinde olmaktan haddinden fazla hoşlanıyorum :)

4. Tatsız durumlardan kaçınmak için yalan söyler misin? Dürüst ol!

Durum çok ciddi ise ve içinde incinmemesi gereken insanlar varsa, idare edilmesi gerekiyorsa evet, söyleyebilirim. Yine de çok nadir. İnsanları kandırmayı sevmem ve lafımı esirgemem.

5. Yabancı dil konuşuyor musun?

Sadece işimle ilgili kaynakları takip ederken ya da yabancı müşterilerden gelen e-postaları cevaplamak için İngilizcemi kullanıyorum. Onun dışında bildiğim bir yabancı dil de yok. Aslında vakit bulabilirsem Fransızca öğrenmeyi çok istiyorum. Bakalım zaman neler gösterecek :)

6. Rüyandaki evde oturuyor musun? Taşınmak veya yurt dışına gitmek istiyor musun?

Rüyamdaki evde oturmuyorum. Ama Ankara'da oturmak istediğim semtte çok sevimli bir dairede oturuyorum. Burayı kendi zevkimize göre düzenledik. Hayalimizdeki ev; müstakil, deniz/göl gören, dışı ahşap görünümlü, içi bembeyaz, her odası farklı tarzlarda dekore edilmiş, bahçesi olan sevimli bir ev :)

Yurt dışına gitmeyi çok düşündük. Hala da düşünüyoruz. Yaptığım işin Türkiye'de maalesef hiçbir saygınlığı yok. Şipşakcısınız, başka bir şey değil. Yurt dışında sanatçısın. İşine ve senin yeteneğine inanılmaz saygı duyuyorlar. Tabii bizi düşündüren ve engelleyen tek nokta kendi dilimizi konuşamayacağımız ve ilk etapta kabul görene kadar yabancı olarak adlandırılmamız...

7. Mobilya değiştirmeyi sever misin?

Mobilya değiştirmeyi değil de mobilya yenilemeyi daha çok seviyorum. Biz zırt pırt eşya yenileyecek kadar zengin bir ülkede yaşamıyoruz. Ekonomik şartlarımız standartlar üzerinde de olsa bunu alamayan insanlar var deyip kendimi engelliyorum. Bu nedenle eşya eskimediği sürece elden çıkması anlamsız. Onun yerine modifiye edilebilir :) Mesela bu eve taşınırken sandalyelerimizi yeniden kapladık :) Vakit bulduğum ilk fırsatta da koltuklarımı kaplayacağım :)

8. Çevreye, hayvan korumaya hiç katkın var mı?

2 siyam kedim var. Baştan aşağı allerjik bir bünyeye sahibim, çocukluğumdan beri. Kedi allerjisi de bunlardan biri. Buna rağmen doktorla pazarlık yapıp, ilaç tedavisi için yalvarmıştım. Çünkü onları sokağa atamam.
Ben de hayvan mıknatısı var. Sokağa çıktığımda ya bir köpek koruma altına alır beni ya da viyk viyk kedoşlar takılır peşime :)

Elimden geldiğince dışarı mama bırakıyorum. Eski oturduğumuz yerde dışarı mama bırakma ile ilgili bir sıkıntım yoktu. Ancak şu an oturduğumuz apartman yönetimi maalesef hayvan düşmanı. Bahçeye bırakılan mamaları görsel kirlilik olarak tanımlıyor. Ben de karşımızdaki parka bırakıyorum.

Çok param olsun bir çiftlik kuracağım :)

Kullandığımız kaynaklar konusunda da elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Enerji tasarruflu ampüller kullanıyoruz. Teknolojik atıkları çöpe atmıyoruz. Özellikle çok fazla pil tüketiyorum. Çevremde sadece Bakanlık binası içinde pil kutusu var. Oraya gönderiyorum pilleri :)

Evimde kullandığım temizlik malzemeleri de kimyasal içermiyor. Hem allerjilerim hem de doğaya bıraktığımız atık su sebebiyle buna da dikkat ediyorum.

9. Televizyon ve filmleri sever misin?

Serhat askere gidene dek tv ile yakından uzaktan pek alakam yoktu. Birlikte dizileri DVD tadında izleyip dizi akşamı yapardık :)

Film ise başlı başına benim için bir aşk. Küçükken babam video kasetler alırdı haftada bir. Sonraları Star tv açıldı ve tüm yeşilçam filmlerini orta okul yıllarımda izledim. Sinemaya Emek'te gitmeyi çok severdim. Sinema arkadaşlarım ayrıydı mesela :))

Özellikle Kuzey Avrupa sinemasını daha çok seviyorum. Serhat döndükten sonra büyük ihtimalle tekrar evde-sinema keyfimize geri döneceğiz.

10. Bırakmak istemediğin kötü huyların var mı?

Çikolata :)



Böyle işte. Tuğbişim çok teşekkür ederim. Seni çoooookkk özledim. Öpüyorum çok ;)

8 yorum:

  1. canım benim , iyi ki tuğba mim göndermiş de yazdın .. Öperim özledim valla seni..

    YanıtlaSil
  2. ben de çok özledim hepinizi... öperim seni, demiri ve tedoşu :)

    YanıtlaSil
  3. Ayçacım gerçekten özledim seni. Arada bir ses ver lütfen;)

    YanıtlaSil
  4. Tanistigima memnun oldum yeniden :)
    hos donuyorsun sen :)
    Bir de cikolata birakilir mi yaa :D

    YanıtlaSil
  5. :)))

    ben de çok memnun oldum, sayın kato:D

    YanıtlaSil
  6. Ayça , Ne güzel anlatmışsın. İnşallah yurt dışı hayaliniz gerçek olur. Sevdiğin işi yaptıktan sonra önünüzde hiçbir şey durmaz
    Sevgier

    YanıtlaSil