7.7.10

Siz çayı nasıl demlersiniz?

pink tea pots


Bu sabah çay demleme ile ilgili ilginç bir diyaloga şahit olduğum için çok merak ettim ve size de sormak istedim. Siz çayı nasıl demlersiniz???



fotoğraf: fartoolittleattention

10 yorum:

  1. Selam, ben su kaynarken altta, üstte çayı koyardım yıkayıp,ve bu şekilde demlenen çay çok hoşuma giderdi..ama geçen gün altta su kaynarken üstte yıkanmış, çay olması iyi bir demleme yöntemi değil, su kaynadıktan sonra çayı koyar demlersin diyordu,artık kararsızım..

    YanıtlaSil
  2. reyhane, ben de senin gibi yapıyorum önce çayı yıkayıp soğuk suyla, su kaynarken demliği üzerine bırakıyorum. Şimdilerde demleme poşeti kullanıyorum. Ama çok fazla demleme yöntemi kullanılıyor anladığım kadarıyla :)

    YanıtlaSil
  3. ben kettle da suyu kaynatıyorum hem alta hem üste koyup biraz demlenmeye bırakıyorum o kadar, zaten pek de tiryaki değilim. Ancak bazı yerlerde okumuştum üstte çayla birlikte soğuk su konur diye öylesini de içtim, farkı pek anlamadım ama tiryakiler beğenmişti

    YanıtlaSil
  4. gececim evet demliğe soğuk su koyup demleyen de duydum. hatta babam bir ara denedi ama ı ııgh alışmamışız :)

    YanıtlaSil
  5. altta su kaynarken demliğe de çay ve birkaç damla su konuyor su kaynadıktan sonra demliğe de su konup altı kısılıp dem alması bekleniyor 15-20 dakika
    ama porselen demlik olsun illa ki : )
    sabah ritüelim oldu çay demleme

    YanıtlaSil
  6. Ben de porselen demlik olmasına dikkat ediyorum, kaynamış suyu yıkanıp ısınmış çay yapraklarına ekliyorum. Ama karadenizde bir çaycı amca önce çay yaprağı sonra su konmaz, önce suyu koyup üzerine çay yapraklarını ekleyeceksin demişti. O zaman da çay çökmek bilmiyor, ben o kadar sabırlı değilim maalesef...

    YanıtlaSil
  7. goruyorum ki asagi yukari hepimizin demleme sekli benzer, cayi yika, sicak suyla demle, alta su koy falan...

    cinlilerin cay icisini ilk gorunce saskinliktan kucuk dilimi yutacaktim, demlemiyorlar sadece cayin ustune sicak su koyup bekliyorlar 5dk kadar, hepsi bu... ama hic fena olmuyor onlarin ictigi cay da.
    neler var hayatta degil mi :)

    YanıtlaSil
  8. evet canım genelde yıkanmış çay tercih ediliyor su kaynarken üstte tutuluyor
    bazısı bu kokuyu sevmediği için yıkansada farketmez alt su kaynayana kadar üst demliği yerine koymuyor :) herkes bir tarz tutturuyor sanırım.. bende normal yöntem kullanırım içimden gelirse yıkarı çayı ama kesinlikle üstte tutarım buahrda bir kavrulur su kaynayana kadar.. ve kısık ateşte demlerim daha çok hoşuma gider.. aslında közde demlemek en güzeli ama evlerimizde malesef olmuyor köyde soba veya kuzine ile bu zevkimi gideriyorum :)

    YanıtlaSil
  9. sabahları erkenden cıktıgımdan
    demlık poset caydan ıkı tane( earl grey ) atıyrum demlıge

    oyle demlyorum:))mıs gıbı de oluyor aycacım:)

    YanıtlaSil
  10. çay demleme poşeti varken çay demlemek sorun olmuyor doğrusu.www.demlemeposeti.com sitesinde gördüm ürünü.çok hoşuma gitti.www.cay.com.tr sitesinde satılıyormuş.fiyatı da çok uygun aldım.kullanmaya başladım.herkese öneriyorum.çöp yok.dert yok.

    YanıtlaSil