30.7.09

Siyam Kedisi Olan Var mı???


İşlerimizin yoğunluğu sebebiyle, Cipsi kendisiyle fazlaca ilgilenilmediğini düşünüyor. Siyamlar, diğer kedi türlerinden çok farklı. Hep anlatıyorum ya kendini insan evladı zannediyor. Seninle sohbet edecek kadar geveze, sen üzüldüğünde ya da hasta olduğunda ağlayacak kadar duygusal, derdini anlatma konusunda çok usta, yaptığının hata olduğunu anlayacak kadar zeki ve maalesef ilgi arsızlığı sebebiyle biraz fazla şımarık...

Bize son üç gündür çok sıkıntılı günler yaşatıyor... Normalin dışında bir durumumuz yok evde son bir kaç gündür. Ben fotoğraf işlemek için bilgisayar başındayım. Gerekli zamanlarda kalkıp Cipsiyle fazlasıyla ilgileniyor ve oynuyorum. Ama ona yetmiyor... Sürekli beni oynat, beni sev diye bağırıyor... Bilgisayar başındayken, kucağıma alıp seviyorum saatlerce yine de yetmiyor... Telefon çalıp, ben konuşmaya başlayınca kıskançlığından neler yapıyor anlatamam...

Bunlardan biri de işte 3 gündür yaptığı ve beni gerçekten kahreden kendi kumunu yemesi... Ne yapacağımı gerçekten bilemiyorum. Sırf ilgi çekmek için yapıyor. Nereden biliyorsun belki tadı hoşuna gidiyordur diyebilirsiniz. Biliyorum çünkü bir anlık bir ilgisizliğimin sonucunda hemen kum kabının yanında bitiyor, bir tane kum çıkarıp dışarı yemeye çalışıyor bir yandan da beni kesiyor...

Bğırdım, kızdım, konuşmadım, küstüm, yatak odasını yasakladım, ona vuramadığım için sinirimden oarayı burayı yumrukladım :(( Yine yiyor yine yiyor :(

Hiçbir şey umurumda değil de hasta olursa ben ne yaparım diye düşünmeye başladım. Gerçekten kendimizden çok ihtimam gösteryoruz biz bu hayvanlara. Evin çocuğu gibi biliyorsunuz. Annem bazen diyor ki sen yaptın bu kediyi böyle... Hayır işte ben yapmadım. İlk veterinerimizi değiştirmemizin sebebi de buydu. Siyamları tanımaması. Yaptığı numaralara hastalık gözüyle bakmasıydı.

Ya arkadaş bir kedi ilgi çekmek için topal numarası, öksürük numarası, bayılma numarası yapar mı??? Bu kedi yapıyor işte, şaka gibi ama o bir siyam ve bazen çileden çıkabiliyorsunuz...

Ne olur siyamı olan birileri varsa bana akıl versin, bir şeyler önersin...

Birazdan veterineri de arayıp ne yapmam gerektiğini sorucam ama ne olacak bilmiyorum...

Yazmazsam merak etmeyin, biraz işlerim var ve Cipsi sebebiyle biraz fazla keyifsizim...

Kendinize iyi bakın...

****************************

Veterinerimizle konuştum. İlk kızgınlığında hormon iğnesi yapılmıştı, kızgınlığını geciktirmek için. Çok küçüktü çiftleşmek için. Bu kez sessiz kızgınlığa girmiş olabileceğini söyledi. Çünkü ilk kızgınlığında iğne olmuştu, bu kez de aynı şey başına gelebilir diye düşünüyor olabilirmiş Cipsi. Neyse tatile çıkacağımız hafta veterinerimizin pansiyonuna bırakacağız ve bir siyam erkeği ile çiftleştirecekler... Kum yeme sorununu da tuvaletini yaptıktan sonra kum kabını kaldırarak çözebilirmişiz...

******************************

11 yorum:

  1. Allah allah cok ilginc Aycacim ya..Kumu nasil kaldiracaksin ama saatli mi yapiyor seninki tuvaletini ,bizmki gun icinde keyfi gelince yapiyor :)
    Cipsi annen surekli calissaydi(yani disarida) ne yapacaktin acaba , ilgi delusu seni!!Sen bana ver bir kac gun cipsiyi bak nasil ilgi dusmani olur..Her dakika minciklanmaktan hoslanmiyorsa tabi :)

    YanıtlaSil
  2. yok güzelim, ilgi arsızı, bayılır mıncıklanmaya :D ya akşamları yapıyor tuvaletini, deniycem bu akşam bakalım ne olacak...

    YanıtlaSil
  3. Valla ne desem ki bilemiyorum :) Böyle olacağını biliyorduk sanırım ama fazlaca şımardı artık. Haydins'e cevaben yazayım bu kısmı da. Hayvanat akşamları masaj bile yaptırıyor kendisine, ben biraz haşin seviyorum ama sürekli gelip onu yerlerde sürüklemem için bağırıp çağırıyor :D Fazla ilgiden sıkılacağını bilsem alırım 1 hafta yıllık izin, Ayça ile beraber 12'şer saat dönüşümlü mıncıklarız ama hoşuna gider bizim delinin :)))

    Çaça benim eskiden siyam kırmam vardı, yardımcı olabileceğim konu var mı :D

    YanıtlaSil
  4. aşkım ya bu hayvanat ne senin ne serpil'in tedisine benzemiyor işte :( serpil, sizin oğlana bizim kızı eversek ya :)))

    YanıtlaSil
  5. inanmıyorum insan gibi.annesi sen de ona göre davran üzmeyin şu şekeri...:))

    YanıtlaSil
  6. Cok tatli ama cok zor :)
    Bazen karsimizdakinin kahrini cekemiyorken, yada bisey almaya useniyorken, kedi icin isini birakip minciklama, oyunlar,....cok zor isiniz cok :)
    Kolay gelsin Ayca'cim...

    YanıtlaSil
  7. Semracım inanabilirsin :) Durum çok vahim :))) Anneler çocuklarına der ya: "ömür törpüsü" Cipsi beni fazlaca törpüledi :)))

    Ferahcım, öyle tatlı ki işte, insan kıyamıyor sıpaya :) Öpyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Aycacıgım ,guzel olurdu ama bızımkını kısırlastırdık artık onlar dunya ahıret kardes :)

    Değişelim arada kedileri ama , siz mıncırmaktan sıkıldıgınızda ,bende benımkını mıncırmak ıcın kovalamaktan sıkıldıgımda :)

    YanıtlaSil
  9. A aa ben unutmuşum, sen söylemiştin :)

    E artık bizimkine bir siyam damat bulacak veteriner, bekliyoruz :)))

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Ayça!
    Bende bir çikolata siyam vardı adı Musti 10 yılı birlikte geçirdik. Oğlu Minur da 9 yıl bir karı koca dostumda oldu. Yani pratik 20 yıl. Bunlar çok farklıki pek kimse bilmez. Muhabbet kuşu gibi bunlar. Benim yazılanlardan anladığım evde eşin yada erkek arkadaşın varmı ?. Varsa mutlaka onunla duygusal bir bağı vardır. Aşık oluyorlar. Bir karı koca dostlarımda kocası evi terketti iki ay sonra kapı açıkken dişide sırra kadem bastı. Siyamlar ile ilgili fransız basınında çok kitap yayınlanıyor onlardan okuduğum kadarıyle sahiplerinden karşı cinse bakmak gerekiyor. Bir kitapda ise genellikle çift beslenmeleri konusunda uyarı vardı. Bir aile dostumda bizim oğlandan olan bir ikinci ile sorunlarını çözmüştü.
    Tabii eğer dönemi gelmişse sizin hanımkız damat evine misafir gidecek. Eeeh kolay iş değil torun torba sahibi olmak. Tam yeri gelmişken Orhan Velinin bi şiirini yazayım.
    Çıkarmısın Bahar Günü Sokağa
    İşte Böyle Olursun
    Yattığın yerde öylece
    Düşünür, düşünür durursun.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  11. Ali abi merhaba,
    harika tahlil etmişsiniz :) Evet eşime karşı duygusal bir bağı var, biz de aşık olduğunu düşünüyoruz :)

    Siyamlarla ilgili biz de fazlaca okuyup araştırıyoruz. Gerçekten çocuk gibi :) Her gün yeni bir huy ediniyor. Anne baba olmak ne kadar zormuş biz şimdiden anladık :))

    En kısa zamanda erkek evine misafirliğe gidecek bizim küçük hanım :) Artık torunlarımızla mutlu mesut yaşarız :))

    Şiir için de çok teşekkürler. Orhan Veli'yi çok severim. Sevgiler...

    YanıtlaSil