10.7.09

-Başlıksız-

Hava öyle sıcak ki, bezginlikten ne yapacağımı bilmeden yerimde oturuyorum. Dün gece yine bir öksürük krizi başladı ki, hala ufak tefek devam ediyor. Bütün gece öksürdüm, yorgunum, kendimi sağlık olarak iyi hissetmek istiyorum artık. Sıcaklardan hava iyice kurudu ve bu da beni mahvediyor. Öksürüklerim genel anlamda Ankara'nın kurusuyla alakalı. Sıkıldım artık sizlere öksürüyorum demekten. Üzerime yapıştı resmen. Ama bir kaç kişiden yine duydum Ankara'nın kuru havası sebebiyle aylarca öksürenleri. Önümüzdeki hafta tekrar bir doktora gideceğim büyük ihtimalle...

Dün akşam - bir yandan kohur kohur öksürürken- cnbc-e'de "Gitar ( The Guitar - 2008 ) " adında bir film izledim. Filmin yönetmeni Amy Redford'un (Robert Redford'un kızı) ilk filmi. Filmin konusu biraz marjinal gelebilir. Hadi canım dedirticek tarzda. Yine de popüler ve sanat filmi arası bir film. Ben çok etkilendim. Konusu itibariyle öksürüğümle ilgili kanser araştırmalarına yönlendirdi beni. Her ihtimali hayatıma sokmalıyım mantığıyla "gırtlak kanseri" belirtilerini araştırttım aşkoma ( çok sinirlendi araştırırken)... Filmi bulabilirseniz izleyin derim.

Geçen hafta aslı'nın mutfağında görüp, çok pratik gelen bir tarif vardı; Tortilla böreği. Tortilla'yı ilk kez duymuştum. Hafta sonu markete gidince hemen ekmeklerin olduğu bölümü arayıp, tarayıp tortilla'yı buldum. Nam-ı diğer lavaş ekmeği :) Dün ise akşama doğru tutan hamaratlığımla önce zeytinyağlı yaprak sardım, sonra da tortilla böreğini yaptım :)



Öğleden sonra evde olmayacağım. 2 Hafta sonra Düğün Hikayelerini çekeceğim çift ile görüşüp, ön ödememi alacağım. Sonra da bir aksilik olmazsa embir ile buluşacağım. Sonracığıma akşam da aşkomun arkadaşları ile bir buluşma var. Haydi bakalım giyinip en ince kıyafetleri, şapka, gözlük takıp sokaklara düşelim :)

Kendinize iyi bakın, iyi hafta sonları, öpüyorum hepinizi...

9 yorum:

  1. bence olumsuz düşünme öksürüğünle ilgili istanbul da birşey olmamıştı oranın havasından olmalı iyonizer diye birşey var kuru havalı ortamları yumuşatmak için buhar üreten bir çeşit küçük makina çok da pahalı değil sanırım evde ondan kullanmalısın

    kendine dikkat et canım

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyorlar:)Ellerine sağlık! Keyifli bir gün olsun inşallah!

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun Ayçacım, kendine dikkat et. Tortilla böreğini ben de denemiştim, güzel oluyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. filim ilginç gibi.sigara kullanıyorsan öksürük olur.ben 7 senedir dumanından bile uzak duruyorum.ve hiç bişeyim kalmadı.
    sen yine de araştır soruştur.başka türlü insanın içi rahat etmiyor.ben göğüsümdeki şişlik içn az evhamlanmadım.ama tedbir için herşeyi yapmalıyız.
    güzel bir haftasonu dilerim ayçam...

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. ay unutmuşum lavaşın modern hali şekerim .bende geçen sene öğrenmiştim...:))

    YanıtlaSil
  6. siz ankarada kuru havadan çekiyorsunuz canım, bizde izmitte yapış yapış nemden... bunun bir ortası yok mu yahu :)

    YanıtlaSil
  7. Aycacım oksurugun alerjık dahı olabılır
    farklı bı dr la mutlaka bı daha tetkıklerını yaptır
    ve ne olursun
    sakın ola
    kendıne
    adını bıle anmak ıstemedıgıom o tarz seylerı yakıstırma konusma bıle boyle seylerı
    Allah saklsın:(

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun, Ankara'daki kuru havayı biliyorum biraz, ordaki güneş de fena yakıyor o yüzden.. ihmal etmeyin doktora görünmeyi.
    börek güzel görünüyor, lavaş ekmeğine bayılırım böreğini duymamıştım..
    size de iyi haftasonları..

    YanıtlaSil
  9. Canlarım, güzel dilekleriniz için çok saolun.

    Alerjiden olduğunu biliyorum. Ama kronikleşmesi asabımı bozuyor bu öksürüğün.

    Böreği deneyin derim, tadı çok leziz :)

    Havadislerim var ama gün içinde yazarım artık. Şimdi kahvaltı için paşayı uyandırmam gerek :)))

    YanıtlaSil