29.4.09

Neler Oluyor???

Anlamakta güçlük çektiğim günler yaşıyorum. Aslında yaşıyoruz...

Dün sabah itibariyle yine yurdumda bir cehennem havası esiyor. Adını hep duyduğumuz ve bir türlü kime ait olduğunu bilemediğimiz Gizli El harekete geçti bence...

İstanbul'un göbeğinde, Bostancı'da güvenlik önlemleri dikkate alınmadan, polisin kendini asker sanıp kırsalda teröristle çatışıyormuş gibi davranması. Bu anlamsız ve tedbirsiz tavırları sonucunda bir sivilin ölümü... Ama yo yoooo açıklama yaptı süper ikili Cerrah ve Güler. Tüm tedbirler alındı. Ne tedbiri aldın arkadaş? O çocuk senin aldığın tedbirleri nasıl deldi geçti de, kafasının ortasından yedi kurşunu? Kendini asker mi sanıyorsun? Kırsalda teröristle mi çatışıyorsun. Sen bu ülkenin en kozmopolit şehrinde operasyon yapıyorsun. Eyvallah, hücre evlerini basmak için oprerasyon yapıyorsun, yapıyorsun da hiç mi o apartmanda yaşayan sivil halkı düşünmedin? Aynı şey senin ailenin yaşadığı apartmanda yaşansaydı acaba daha erken tahliye etmez miydin orayı hı? Soruyorum ama kime...

Bu sabah ise güne Lice'de 9 vatan evladının şehit olduğu haberiyle açtım gözümü...

Saat 11'de Genel Kurmay Başkanı'nın yaptığı basın toplantısını dikkatle izledim.

İzlerken ne göreyim son dakika haberi geçiyor alt banttan...Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e suikast girişimi. Ne büyük bir tesadüftür efenim, bugün Hayata Dönüş Operasyonu davası ile ilgili zaman aşımı gündeme gelmiş ve AİHM'e gidecekleri haberi yapılmıştır. Hikmet Sami Türk, F tipi cezaevleri ile gündeme gelen ölüm oruçları sebebiyle (?) cezaevlerine düzenlenen Hayata Dönüş Operasyonu yapıldığında Adalet Bakanıydı...

O dönem Yüzbaşı olan, Binbaşı Zeki Bingöl, Bayrampaşa Cezaevindeki operasyonun koordinatörüydü. Kendisi bugün şunu söylüyor; O dönem Bayrampaşa Cezaevinde, bugün Ergenekon davasından tutuklu kimler vardı? Bunu araştırın (?)

Bu ne demek? Anlamakta zorlanıyorum. Uzun süredir de yazmamak konusunda kendimi tutuyorum.

Ergenekon nedir ya da ne yapmaya çalışıyorsunuz? Neden her bulduğunuz boku TSK'nınmış gibi basına imalarda bulunuyorsunuz? Siz bu gücü, bu cesareti nereden alıyorsunuz efendiler???

Kimsenin peşinde olduklarını düşünmüyorum. Amaç bana göre darbe adı altında, Atatürkçüsü, sol görüşlüsü, aydın zihniyetlisi, bu milleti bırakılsalar muasır medeniyetler seviyesinden yukarı taşıyabilecek insanlar... Amaç milletin kafasını bulandırıp, göz korkutmak. Bakın biz istediğimiz zaman herkesi göz altına alıp, töhmet altında bırakabiliyoruz. Sizi de fişleriz. Sakın bize karşı çıkmayın. Bizi seçmek zorundasınız yoksa hepinizi bir biiiirr asimile edeceğiz. Ama neyin asimilasyonu? Hangi fikre sahipsiniz efendiler siz?

Öyle komik ki her yeri kazıyorlar aaa burada da şu kadar silah, bomba hödö zödö çıktı. Arkadaş içeri aldığın insanlar sence bu kadar beyinsiz mi? Bu adamlar devletin hangi görevlerinde bulundular? Sence eylem planlarını, darbe planlarını çantasındaki ajanda da taşır mı? Yuh ama ya yuh!!! Kime yutturuyorsun?

Tutukladığın insanlar neden 2 gün içinde hastanelik oluyor. Bakın aklıma çok takılan bir durum var. Haberal, gözaltına alındığında sahibi olduğu kanalın müdürü habercilerin "Haberalın sağlık sorunu, kronik bir hastalığı var mı" sorusuna, "HAYIR, hiçbir sağlık problemi bulunmuyor açıklamasını, kendinden gayet emin yaptı. Peki bu adam neden 2 gün sonra, gözaltında kalp spazmı geçirdi? İçerde bu insanlara ne yapıyorsunuz? Ben olayın artık çığrından çıktığını ve engellenmediği taktirde içeri alınanları tek tek toprağa gömeceğimizi düşünüyorum...

Sen ve senin siyasi partililerin tarafından gömülüyor o silah ve mühimmatlar. Ben buna inanıyorum ve inanmaya devam edeceğim.

Haa bir de devletimin resmi televizyon kanalı, gömülü bulunan silahlar bulunmadan, kazı başlamadan şu kadar silah şu kadar mühimmat şu kadar bilmem ne bulundu diyor??? Şaka mısınız siz ya?

Acaba bu olaylar yaşanıp kamuoyu meşgul edilirken ne kararlar alıp Meclis'ten geçiriyorsunuz? Biz üzülüp ağlaşırken millet olarak siz saolun bize bir şeyler geçirmekten geri kalmıyorsunuz çünkü...

Genel Kurmay Başkanı'nın bir basın toplantısı düzenlemesine çok seviniyorum. Adam kendini halka gösterip, gayet tatmin edici cevaplar veriyor. Gayet açık ve net!.. İzlemediyseniz mutlaka izleyin, sabırla. Ntvmsnbc'nin sayfasında görüntüleri ve haber özetini bulabilirsiniz.

Konuşacak yazacak çok şey var. Çok sıkıldım ben bu adamlardan. Kendilerini memleketin sahibi bellediler. Saolsun oy veren vatandaşlar. Atatürk siz zaten bu adamlara prim verin diye, Hilafetten, Amerikan mandasından kurtardı sizi, bu vatanı!!! Yazıklar olsun!!!

Son dakika haberi veriyorum: Şemdinli'de taciz ateşi! Karakola taciz ateşi açıldı. 1 Şehit!!! Saat:16.03

...

9 yorum:

  1. Allah yardımcımız olsun diyebiliyorum ama umutlu değilim gelecekten...

    YanıtlaSil
  2. Yazının bir noktası hariç her yerine katılıyorum. "Amaç bana göre darbe adı altında, Atatürkçüsü, sol görüşlüsü, aydın zihniyetlisi..." kısmı. Askerlerin görüşü yoktur, sol veya sağ onlar için birşey ifade etmez. Varsa da içlerinde yaşar. Asker, cumhuriyetin savunucusudur. Tanımlama da böyledir zaten. Sözde örgütü kuran aktif ve emekli TSK mensuplarının sol görüşlü olduğunu söyleyemeyiz.

    Bir de şuna alınırım. Ben sağ (yani liberal ekonomi) görüşlü bir insan olarak aydın, Atatürkçü olamaz mıyım? Sadece sosyal devlet ve sosyalist fikir insanları mı aydındır?

    Bu ülkemin genel yanılgısıdır. Saygılarımla sevgili eşim, aşkım :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili eşim o tanımları tek bir tip insan için yapmadım.Algıda seçicilik yapmayalım lütfen. Sizi "aydın zihniyetlisi, bu milleti bırakılsalar muasır medeniyetler seviyesinden yukarı taşıyabilecek insanlar..." bu kategoriye alıyorum sevgili eşim.

    YanıtlaSil
  4. Hiç iyi günlerde değiliz, ümid etmek istiyorken, hergün daha kötüsüyle uyanıyor, işin tuhafı da buna alışıyoruz sanırım. Bu gömü bulma işine baştan beri inamadım. TRT 2 nin bulundu diye haber yaptığı saatte daha kazı başlamamış oluyor, nasıl iş bu ya. Burada da seçimler dün iptal edildi. Haziranda tekrar seçim var bizde. Bi daaa da gitmem sandığa, nasılsa benim oy verdiğim kazanmayacak, diğer ikisi yesin birbirini.
    Bir de Bostancı olayında, medyaya çok kızdım. Polis opreasyon yapıyor, muhabir de polisler bir odanın camından merdivenle çıkmaya çalışıyor diye canlı haber yapıyor. O terörsitin tvsi açıksa ne olacak? Bu tür operasyonlarda siviller kadar medya da uzak tutulmalı bence.
    Bu zamanda sağı solu geçtim şahıs olarak ta kim aydın ona da karar verebilmiş değilim ya...

    YanıtlaSil
  5. canım ya yazını okudumda nerden bu blogunu ızlıycem .

    YanıtlaSil
  6. Sesi'cim çok can sıkıcı seçimin tekrarlanacak olması. Hala kendi kazanamadıkları yerler için "seçimde şaibe var" diye demeçler vermiyorlar mı gırtlaklarını sıkasım geliyor... Git oyunu ver ne olursun...
    Aslında tv konusunda sana sonuna kadar katılıyorum. Ama RTÜK operasyon bittiğinde değil de başladığında Yayın Yasağını başlatsaydı bu dediğin olmazdı... İşlerine geleni yapıyorlar. Sağ sol konusuna gelince aslında benimki biraz da sinirle klavyeden çıkanlar. Günümüzde bu tanımlamalara uyan bir profil de yok aslında... Fikrini paylaştığın için de çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. blogumda bir şey var senin için uğrarmısın

    YanıtlaSil
  8. ici yaniyor insanin bu haberleri okudukca :(( Allah yakinlarina sabir versin gencecik askerlerimizin :(

    YanıtlaSil
  9. al benden de o kadar, o kişiler keriz mi suçlarını kamufle etmesin ama bugün gazetede yazıyor başbakan ergenokon davasında hatalar yapılmış olabilir demişşşşş :?

    YanıtlaSil