5.4.09

Güzel Bir Gün

Hepinize iyi pazarlar,

Cuma akşamından beri bilgisayarı göremedim desem yeridir :) Cumartesi günü için yaptığımız bütün planlar yalan oldu. Biz misafir mevsimi açtık :) Ankaraya yolu düşeni beklerim :)

Dün sabah normalden erken kalktım. İçime doğdu herhalde bir şey olacağı... Serhat'ın çocukluk arkadaşı aradı, yetişemedik telefona. Sonra Serhat'a dedim ki Allah aşkına ara, bak içime doğuyor yolda bunlar, bize geliyorlar :))) Adam hafta arası da aramış, ama benim sevgili koccım unutmuş geri aramamış :)) Geleceklerini biliyorduk ama hangi hafta sonu gelecekleri belli değildi. Neyse efenim, koccım aradı. Yoldalar bize geliyorlar. 1,5 saatlik falan yolları kalmış :) Evin hali misafir alacak durumda değil ve eşiyle ilk defa geliyorlar bize... Hemen ikimiz iki yandan evi toparlamaya giriştik :)) Halimizi bir gören olsa dışardan bize nasıl gülerdi :))

Kahvaltı, mutfak toplandı. Salonu, çalışma odasını, yatak odasını toparladık. Hemen bir süpürge açtım. Banyolarımız yaptık, banyoyu toparladım. Allahtan perşembe günü evi temizlemiştim. Nevresimlerim falan yıkanmış, hazırdı. İşin komik tarafı cumartesi bizim market günümüz. Evde yiyecek lokma yok kahvaltılıktan başka :)))

Neyse geldiler, birer kahve içtik. Onlarında alışveriş yapmaları gerekiyormuş. Cihat'ın çalıştığı yer, kıyafet için hediye çeki vermiş. Önce Optimum'a gittik. Sanki onlar değil de biz alışverişe çıkmışız gibi :) Sarar'dan koccıma iki ceket, üç kravat aldık. Optimum'dan AnkaMall'a geçtik. Çünkü Cihat'ın küçük kızı oyuncak istiyordu. İyi de oldu. Onlar oyuncak alırken biz de Migros'a daldık hemen :))

Eve döndüğümüzde saat 8 falandı. Yemek hazırlamaca, yemece, toplamaca, çaydı, sohbetti. Onlar da yorgun. Yatakları hazırladım. Misafirleri yatırdık. Ben mutfak operasyonuna giriştim. Ortalığı topladık, koccımla birer kahve içip yattık.

Misafirlerimizi daha yeni yolladık. Yine mutfağı topladıktan sonra birer kahve içtik ve buradayım. Çıkıp Cipsi'e kum almamız gerekiyor. Hava da nasıl güzeeeellll :)

Bu arada bir önceki yazımda hiç kimseye cevap yazamadım. Beni bu seferlik affedin arkadaşlar.

Ev konusunu kısaca yazayım. Şu an oturduğumuz evi çok seviyoruz. Ama kışın çok zorlandık kombili olduğu için. Evimiz Eryaman'ın en tepelik yerinde. Altımızdaki iki katta maalesef boş. Yan dairedekiler eve haftada bir uğruyor. Üst kattakilerinde yaktığı kombinin bize faydası yok. Yani ısınamadık. Açıkçası bir kışı daha burada geçirirsek hem maddi olarak batarız. Hem de sağlığımızdan olacağız... Ev almamız maalesef şu anda mümkün değil... Ancak yeni bir kiralık ev bakmamız gerekiyor. Merkezi ısıtmalı bir ev bulursak harika olacak :)

Şimdilik gidiyorum. Hepinize güzel bir pazar diliyorum. Sizleri de ancak eve döndükten sonra ziyaret edebileceğim. Öpüldünüüüüzzz :)

6 yorum:

  1. Güzel bi günmüş gerçekten, bence gün başka insanlarla paylaşınca güzel. Kediciği öptüm:)

    YanıtlaSil
  2. ay ben de istiyorum misafir yaaa
    yorgunluk ama tatlı yorgunluk inşallah dilediğiniz gibi bir ev bulursunuz

    YanıtlaSil
  3. ayçacım yoğunluktan blog arkadaşlarımı ziyaret edemez oldum nicedir.yorumlara da cevap veremiyorum tşk edemiyorum ya en üzücüsü bu.senin gibi,gece gibi pek çok arkadaşım yüksünmeden bana uğrayıp begenilerini bildiriyorlar hepinize tşk ediyorum.bu arada çok hoş çalışmalarını gördüm ve çok sevindim senin adına.üretmek çok hoş bir duygu değil mi)ellerine sağlık hepsi için.
    şapkaların mor olanında fitilli kadife kumaş kulandım.öteki ise kalın keten kumaşlardan dikildi.iki gündür evde şapkayla geziyorum))

    YanıtlaSil
  4. mutfak delisi, çok güzel fakat çok yorucuydu :))) evde hem çocuk hem de kedi. çocuk kediden korkuyor. kedi çocuğun korkma nidalarından korkuyor :)))

    geceee, ben gelicem sana bak hem de yatılı misafir :))))

    leyya'cım ne demek o öyle, karşılık beklemeden birbirimize ziyaretlerde bulunuyoruz. hem sen çok çok yoğunsundur bu aralar. okullu oldun artık :) hem okul hem ev zor... gelip cevap vermen bile yeter bana. öpüyorum, iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  5. misafir her zaman iyidir:)ben hasretm de:( bu arada arkadaşım eryamanda kc grubun evlerinde oturuyor yakın olabilirmisiniz;)

    YanıtlaSil
  6. ayçacık ah geçmişler olsun öyle bir anlattın ki gözümde hayal ettim seni evleri toparlarken.:))az gülmedim..aman dilimi ısırım gülme komşuna gelir başına dermişm:)P..

    YanıtlaSil