18.3.09

"Jean" Dile Geldi - Lakap Mim'i

Günaydın diye başlayacaktım yazıma. Ama saolsun devlet hizmetleri konusunda yaşadığımız eksiklikler buna engel oldu. Biraz da patlamaya hazır bomba haline getirdi beni. Ben sabırlı bir insanım. Kolay kolay sinirlenmem. Ancak bir devlet, vatandaşının temel ihtiyaçlarını; elektrik, su, doğalgaz... karşılayamıyorsa deliriyorum. Bütün devlet adamları, belediye başkanları bence "Sim City" oynayıp başarılı olarak göreve getirilmeli...

Yurdumun başkentinde yaşıyorum.(Başkent demeye maalesef bin şahit ister) Haftanın her günü 2-3 kez mutlaka elektirikler kesiliyor. Peki benim elektrikle çalışan bir makineye bağlı, bir hastam olsa evde??? Ya da daha basiti benim elektrikli eşyalarımın gördüğü zararı karşılayacak mı bu belediye ya da devlet???

Nasıl bir şehirciliktir? Nasıl bir plansızlıktır?

Babam hep çok konuşuyorsun, bir gün alıp seni içeri tıkacaklar derdi :))) Tıksınlar valla, sonunda başbakan olmak var nasılsa artık!!!

Neyse çok şişirdim başınızı, kusuruma bakmayın... Yazacak aslında tonlarca şey var... Aklıma Cahit Berkay'ın "Bir Şey Yapmalı" şarkısı geliyor hep böyle zamanlarda...

***

Dün bütün gün elimdeki işleri bitirip bir yenisine bile başladım. 2 tane bitmeyi bekleyen çanta hazır. Aslında bir tanesi cüzdan, bir tanesi çanta.

Her ikisini de ikili kombinasyonlarla yaptım. Cüzdan olanın bir yüzü kot kumaşı, diğeri ise lacivert normal kumaş. Kumaşların isimlerini çok iyi bilmediğim için ne olduğunu pek kestiremiyorum. Ama gömleklik keten gibi geldi bana :)


İkinci de yine iki farklı malzemeyle çıktı ortaya. Yün ve kot :)



***

Lakap Mim'i için Gece ve Paşa beni mimlemişti :)

Komik lakaplarım oldu benim :)

İlkokulda tombul, gürbüz bir çocuk olduğum için "poğaça" derlerdi :)))

Lise yıllarımda "baba" derlerdi :)))Hatta yıllıkta bile yazıyor :) Bunun sebebi de herkesin derdini dinleyen, onlara çözüm üreten, yaşıma göre biraz olgun bir çocuktum...

İşe ilk başladığım yıllarda "medusa" oldum. Saçlarım o dönem kısa ve kıvırcık olunca durum böyle oluyor :)

Cadı, ukala b.k gibi lakaplarım da oldu...

Son olarak "çaça" neredeyse 7-8 yıldır. Ben bile alıştım bu çaça lafına :D

Kimi mimlesem ki ben şimdi ???

Embir
Ful yaprakları
Öykü
Malla
Yelda
Serhat

Hadi bakalım, lakaplarınızı bekliyorum ;)

25 yorum:

  1. buralarda da yollaımız hep toz toprak..bir de yakın zamanda barajımız kurumuştu da 1 hafta susuz kalmıştık...sonrasında gelşen kesintilerde cabası..atışıp sülüklerle soğanlarla uğraşacaklarına milleti dinlesinler biraz...çantalar da çok yaratıcı olmuş...çanta konusunda sanırım sağlam bir koleksiyonun olacak.birde son lakap ayça'ya en yakışan lakap olmuş..zamanında benim lakabımda tatlı hayat dizisindeki hizmetçi yüzünden "menekşe"ydi:)

    YanıtlaSil
  2. canım, işte hep plansız şehircilik örnekleri bunlar.
    evet, çanta kolleksiyonum olacak gibi :) tükkanda satılmayanlar bana kalacak :)

    YanıtlaSil
  3. satılır umarım hepsi...sen nasılsa kendine yine yaparsın:)

    YanıtlaSil
  4. Dediğim olacak herhalde, sınıra dayanıp "Hacı beni bu ülkeden kurtarın, sizin emrinize amadeyim" dedirtecekler sonunda :) Bu sene de elektrik (Gerçi bu şehre ilk geldiğimden beri var bu sorun). Yaklaşık 1.5 sene önce su kesintileri yüzünden yaşadığım hastalık ve hala kurtulamamış olmam. Ne diyeyim, burası Türkiye, yok öyle...

    Sen ne sıkıntı yapıyorsun ki Çaça, Enerji Bakanlığı'nda süregelen bir enerji sorunsalı var bilmiyor musun? :)))

    YanıtlaSil
  5. Cacacim :) cantalar cook guzel ya..Gittikce daha da guzel seyler cikiyor ellerinden bravo..
    Ankara yine ayni kisiyi secerse ben ne diyeyim artik!! Esimle iddialasiyoruz (bu boyle mi yaziliyor bu arada unutmusum!)o bak gor yine melih gokcek alir diyor ben yok artik insanlar bu kadar saf olamaz diyorum bakalim ne cikacak..Su ve elektrik problemlerinize cozum olacak biri gelsin di mi :)
    Iceri atilirsan bizde cacayiz diye ortaliga cikar isyan ederiz :)yemezlerse de isyanlarimizi borek, dolma ne istersen yapar getiririz artik :)

    YanıtlaSil
  6. gündüz'cüm inşallah...

    aşkom, kocası enerji bakanlığı çalışanı bir kadın olarak başımızı belaya sokmamak için fazla konuşup, yazıp- çizmiyorum biliyorsun :)

    YanıtlaSil
  7. ay serpil çok hoşsuun ne diyim :)))
    bu bilinçsiz kalabalık yine bu adamı seçer gibi güzelim... umarım yüzümü kara çıkartırlar...

    YanıtlaSil
  8. canım bayıldım çantalara .yün ve kumaş la kombin ettiğin harika.ellerine sağlık çaça....:))

    YanıtlaSil
  9. smilena'cım çook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. bizim şehrin maşallahı var bu aralar seçim yaklaşıyor diye herhalde.
    o şarkı benim de aklıma geliyor işim olunca çok komik
    çantalar yine güzel görünüyor ama nacizane önerim olacak mesela birinci çantanın şeklini şemalini pek anlayamadım nedense resmi büyütüyorum birinci resim güzel ikincisinde bir kısım katlanıyor ters mi dönüyor falan pek seçemedim
    alıcılar acısından biraz daha basit olmasında fayda var

    çaça lakabı güzelmiş aslında benim de buna benzer bir lakabım var ama yazmadım sen adımı biliyorsun son hecenin iki kere tekrarı ama sinir oluyorum o ayrı

    bu açıdan lakaplarımız ortak düzende oluşturulmuş

    YanıtlaSil
  11. gece'cim naçizane olmasın, gördüğünü yaz sen :) senin görsel önerilerin benim için önemli ne yalan söyliiim :) o cüzdanı nasıl çekeceğime ben de bir türlü karar veremedim :)) akşam denedim, beğenmedim. sabah da bunlar çıktı. tükkanlara eklemeden tekrar deniyim :) lakabını tahmin ediyorum :)

    YanıtlaSil
  12. ben lost'taki sawyer gibiyim herkese lakap takarım ama benim lakabım olmadı ki hiç:)(Emrah tarzı oldu bu yalnız, abla benim hiç lakabım olmadı biliyor musun?)
    bu yüzden mim'den affımı rica edeceğim ben hakkımı diğer mim üzerinden kullanacağım:)
    haa unutmadan canım benim, kırmızı saçlı ve yeşil gözlü olmam sebebiyle beni hep çizgi film karakterlerine benzetirler.Şeker kız Candy'e bide o sarı saçlıydı ama sebebini bilmiyorum:))
    Keşke bi lakabım olsaydı:))
    öpücükler!!!

    YanıtlaSil
  13. :))) sawyer diyince hakikatten lakap silsilesi geliyor aklıma:)) hadi azad ettim seni ;)öpüyorummm...

    YanıtlaSil
  14. cadı çaçaaaaa lakaplarında pek hoşmuş::) eh belediyelerimiz tıkır tıkır burada valla allah nazardan saklasın keşke heryıl seçim olsada hiç durmasalar:)

    YanıtlaSil
  15. :)) olmasın her yıl seçim ablam, o zaman bu pis adamlar daha çok rant sağlıyor :)

    YanıtlaSil
  16. Yün ve kot çok yakışmış,eline sağlık. Mime gelince mimliydim zaten yapcam şekerim.

    YanıtlaSil
  17. saol malla'cımm... keyfin olunca yaparsın mimi :)) gebze tarafına gelmek gibi bir niyetim var. gittiğim yer yakınsa seni de görmek istiyorum aslında :)

    YanıtlaSil
  18. ayça sim city fikrini sevdim, ama biliyorsun ki seçim kampanyalarında bile neler yapılıp neler yapılmadığından çok bambaşka atışmalar ön plana çıkıyor. yapılacak projler ise meçhul kalıyor. yazdıklarına katılıyorum, başkent dahil hiç bir yerde olmamalaı kesinti.
    Çantalar harika ilkinde çift kumaş mı kullandın anlamadım pek, arkası koyu dediğin yıkanmamış jean gibi geldi bana. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. sevgili çocukla çocuk, ilkini üçe katlanan bir cüzdan olarak yaptım. dış yüzü eşimin eski kot pantolununun paçasından :) iç kısmındaki lacivet ise normal kumaş.üçe katlanıyor. kapak kısmına cırt cırtlardan yapıştırdım, açıp kapamak için. anlatabilmişimdir umarım... yapmasına yapıyorum da anlatırken sanırım yazıda kilitleniyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Aynı sözleri babamda bana söyler çok eleştiriyorum diye. neyse içeri atarlarsa mahpus arkadaşı oluruz seninle :) yün ve kot ikilisi harika olmuş, eline sağlık

    YanıtlaSil
  21. çaça bu ismi sevdim :))
    Çantalar süper olmuş, çok beğendim emeğine sağlık canım.
    Bu aralar bizde kujumla başka bir ülkede yaşamakla ilgili araştırma yapıyoruz. Bu şekilde ne kadar daha yaşanır burada bilemiyorum. Yazık valla, insanlar da uslanmıyorlar ki bu durumda müstahaktır diyorum.

    Mimi aldım koşa koşa gidiyorum, muck.

    YanıtlaSil
  22. sevgili owl, çok güldürdün beni, mahpus kuşları yaparız artık :)))

    valla embir'cim, serhat da yorumunda aslında uzun zamandır aramızda geyik olan bu başka ülkelere gitme düşüncemizi yazmış aslında. hayırlısı allahtan...

    YanıtlaSil
  23. Çantalar Çok Hoş Canım
    Ellerine sağlık mimi cevaplamaya gidiyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. canım şu 10 marifeti sendede gördüm oraya üye mi oldunuz noldunuz bana da söyleyin yaw.benim amigurumilerin resimlerini orda yayınlasalar pek hoş olur yani.şaka bir yani bir kaç kişide gördüm ve merak ettim tabii.bir ara fırsat bulup bana yazarsan çok çok sevinirim.
    sevgilerle....

    YanıtlaSil
  25. çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil