26.3.09

İyi ki varsınız ♥

Elbette konuşup paylaştığım bir eşim, dostlarım ve ailem var... Elbette tüm sevdiklerim beni seviyor ve her anlattığımı dinliyor...

Ancak burada, hemen baş ucumda duran bir blog sayfasından edindiğim -sanal olmasına rağmen- gerçek dostlarım var. Bir aile gibi olduğumuzu hissediyorum. Birbirimizi görmesek de tanıyoruz... Her birimiz, paylaşmak istediğimiz her konuyu birbirimizle paylaşıp fikirlerimizi alıyoruz. Dertlendiğimizde, hastalandığımızda kocaman bir yürek olup birbirimize destek oluyoruz, güç veriyoruz...

Şimdi nereden çıktı diyeceksiniz belki :) İçimden geldi, iyi ki varsınız ♥

Neredeyse 5 yıl oldu bel fıtığı teşhisim konulalı... Neredeyse 3 yıldır çok şiddetli ağrılarım olmuyordu. İnanılmaz dikkat ediyorum. Her nedense son bir aydır ağrılarım başlamıştı. Her gün dua ediyordum; Allahım ne olur ağrılarım şiddetlenmesin diye... Ama son 3 gündür maalesef ağrılarım çoğaldı... Doktorluk bir durum henüz yok. Maksimum dikkatle bir haftaya herşey normale dönecek, biliyorum :)

Bu nedenle hayli yoğun tempomuza biraz sekte vurdu diye sakın düşünmeyin :))) Teyzem tekrar eğitim için geldi Ankara'ya. 3 gün Bankacılık okulunda eğitimi var. Annem boş durur mu:))) Kadıncağızın elini kolunu doldurup yollamış. Tabii gidip alamadım, ağrıların şiddetlenmesinden korktuğum için... Teyzoş da gelemiyor, sürekli derste ve ders çalışması gerekiyor... Sonra bu akşam yine arkadaşımız geliyor şehir dışından :))) Bakalım yorulmadan, işleri Serhat'a yaptırarak idare etmeyi planlamaktayım :)))

Anneme yanlışlıkla "Ankara'daki sebzeleri sevemedim" demiştim. Hata işte niye söylersin. Teyzemle geçen hafta neredeyse 2 kilo ıspanak geldi :)))) Serhat ıspanak sevmez. Ben severim de o kadar ıspanak tek başına nasıl biter :)

Neyse dün akşam karar verdim, ıspanaklı kek yapmaya. İnternetten tarifi buldum. E ilk defa yapacağım :) Tadı gayet güzel. Tarifi yemek günlüğünde. Ben krem şanti kısmını yapmadım.


Bir de bazı arkadaşlarımın önerisiyle etsy'deki dükkanıma fotograflarımı da ekledim bu akşam.

Bir arkadaşım paypall ödeme sistemi ile ilgili benden yardım istemiş. Bu konuyu ben Serhat'la çözüyorum. Çünkü gerçekten kafa karıştırıcı bir sistem. Hem alım hem satış işlemlerinde. Bu nedenle paypall ile ilgili sorusu olan arkadaşlarımı sevgili eşime yönlendirmek zorundayım :) Biliyorsunuz seve seve cevap verir :)

Son olarak günlerdir düşen helikopter ile ilgili haberleri, gözyaşları ile izliyorum. Yazacak çok şey var hatalar, yanlış politikalar, askerim orada günlerdir arama yapıyor ve bulunamıyorlar... Allah yardımcıları olsun. Ailelerine sabır diliyorum...

Şimdiden mutlu hafta sonları diliyorum hepinize, iyi ki varsınız :)

25 yorum:

  1. Ispanakli kek mi?
    Eline saglik tadi nasildi?
    Canim cok cok gecmis olsun dinlen bolca gecsin hemen
    bu arada sen de
    IYI KI VARSIN
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. önce geçmiş olsun ayçacım umarım artmaz ağrıların.Ispanaklı kek çok güzeldir ellerine sağlık.Ben ıspanağım fazla geldiyse biraz haşlayıp soğutup suyunu sıkıp poşete doldurup hoop derin dondurucuya sonra çıkar yap iyi oluyor yani kolaylık :=)sana kolay gelsin .Kendine dikkat et

    YanıtlaSil
  3. canım ya bel fıtıgı olduğunu bilmiyordum dikkat et kendine emi

    ıspanaklı kek harika görünüyor ıspanak sevilmezmi

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun kendinize dikkat edin

    YanıtlaSil
  5. serrose'cum, evet ıspanaklı kek:) ilk duyduğumda ben de aynı tepkiyi vermiştim :) tadı çok güzel.

    nrhnmrl, teşekkür ederim. ıspanağı haşlayıp saklamak gerçekten aklıma gelmemişti. zaten fazla kalmadı :) geçen haftadan beri sürekli bir şeyler yaptım. başka sebzelerle karışrınca serhat da yedi :)

    gece'cim, saol canım. maalesef uzun zamandır var fıtık. ıspanak sevmiyor ama bi şekilde yedirdim :))

    YanıtlaSil
  6. Ispanak sevmiyor yanlış olur. Ispanağa karşı nötrüm biliyorsun, diğer sebzeleri tercih ederim. 2 kilo ıspanağı bir arada kim sevebilir ki zaten :)))

    YanıtlaSil
  7. Büyük geçmişler olsun öncelikle.Bende blogger olmaktan dolayı çok mutluyum.Kocaman bir destek iyi niyet hissediyorum arkamda.Gerçek dünyada bulmak zor olsada sanal dünyada bulabildiğimiz için bu değerleri şanslıyız

    YanıtlaSil
  8. ay canım ya çok geçmiş olsun dinlen bol bol istirahat et..ıspanaklı ke süper görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. archilemi, kesinlikle ben de çok mutluyum burada olmaktan...

    paşamın annesi, canım çok saol. dinlenmeye çalışıyorum da cipsi faktörü var :)) oturursam bacak aramda, yatarsam üstümde yatıyor :)))

    YanıtlaSil
  10. Ayçacım çok geçmiş olsun. Üzüldüm acı çekmene. İnanır mısın bilemiyorum ama reiki almayı denedin mi? Babam boyun fıtığından yerlerde kıvranıyordu, doktor, ilaç hiçbirşey dindirmedi acısını. 4 seans reiki aldı ve bir haftada iyileşti. Teyzem de aynı şekilde bel fıtığını aynı şekilde atlattı. Sonuçta dikkat etmeleri lazım elbette nüksetmemesi için ama acıları dindi. Benim de 3 ay süren ve inatla doktora gitmediğim boyun ağrılarım 2 seans (uzaktan üstelik)reiki alarak geçti. Yan etkisi yok. Dene derim. Aslında şifa kendi elimizde ama kullanmayı bilmiyoruz. Öğrenmek çok isterim ve yakın plandaki hedeflerim arasında.
    Ispanağı temizle, yıka, doğra, , poşetlere bölerek deepfreezede sakla. Ben hep öyle yapıyorum.

    YanıtlaSil
  11. sesi'cim çok saol canım... ben reikiyi çok iyi biliyorum. babam reiki ile bir çanta ilacı bıraktı :) 2. seviyede reiki yapıyor ve istanbul'da olsaydım böyle bir sıkıntım olmazdı :) her sabah kalkar ve hepimize reiki gönderir :) arayıp uzaktan enerji gönder diyemedim, çok panik çünkü... bu akşam olmazsa arar yatmadan isterim :) reikiyi denemenize ise çok sevindim. çünkü kendi enerjinizle tedavi oluyorsunuz:) walla bravo, biz babamla insanlara reikiyi anlatana kdar göbeğimiz çatlamıştı :)))

    YanıtlaSil
  12. Canım Aycacım cok cok gecmıs olsun
    bu sorun bende de var
    ve orda sınsı bı dusman gıbı dıkkat etmedıgın anda
    haddını bıldııryor ınsanın..
    Ispanaklı keke gelınce
    bende yapıyorum onu
    ve bılmeyneler sundugumda
    aa yesıl fıstıklı mıs mıs:) dıye afıyetle yıyrolar
    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  13. öykücüm valla öyle güzel söylemişsin ki, sinsi bir düşman gibi, fırsat kolluyo hain fıtık :))) kesinlikle ıspanak demedin mi fıstıklı diye yedirebilirsin :))) ohh misss

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun Ayçacım. Bel fıtığı da istirahat ister. Kendine dikkat edip biraz istirahat edersen rahatlayabilirsin. Canım çok öpüyorum seni:))

    YanıtlaSil
  15. canım ayçacım öncelikle seni tanıdığım için çok mutluyum.sıcacık bir yüreğin var ve bunu her fırsatta hissettiriyorsun.
    iyi ki blok arkadaşlarımız var bende herkesi çok seviyorum.harika şeyler paylaşıyoruz.
    bel fıtığına gelince bizim ailede de çekenler var bilirim acısın .çok geçmiş olsun ve çok dikkat et kendine.ayrıca bol satışlar diliyorum ısapnak kaldıysa omlet yap pek lezzetli oluyor.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  16. Canım benim çok geçmiş olsun
    Şu kazayı bende bütün gün dinledim insan inanamıyor bulunamamalarına.
    Ama bulundu şimdide başka tartışmalar çıkacak eminim.

    Sanada iyi hafta sonları diliyorum
    Çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  17. sende iyiki varsın canım benim ,ablam ve eşimde vardı bel fıtığı teşhisi ablam ağır işte çalışmaktan eşimde sürekli oturmaktan bilgisayar kullanmaktan olmuştu şimdi ikiside ameliyat oldu eşim dingin turp gibi
    ama ablam;düştü ve belini çatlattı tabiiki ağrılarıda geri geldi görünürde tekrar ameliyat diyo doktorlar ama... işi zor be gülüm
    ama fizikterapide uyguluyor doktorlar benim eşimde de ablam da da işe yaramadı
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Hastalık için çok geçmiş olsun. Blog dostluğu konusunda duygularını kesinlikle paylaşıyorum. Ben çok kısa zaman önce aranıza katılmama rağmen buradaki paylaşımı çok etkileyici buluyorum. Kek de ço güzel görünüyor. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  19. Canım benim sende iyi ki varsın.
    Çok geçmiş olsun. Bel fıtığı olan arkadaşlarımdan biliyorum nasıl bir ağrı ve acı olduğunu, kıyamam sana aman dikkat et biran önce acı sancı kalmasın. Bu durumda yaşasın Serhat diyelim işler ona kaldığına göre moral vermek lazım :))

    Ispanaklı keki hiç duymamıştım. Bunu icat eden kişinin de elinde çok ıspanak vardır. Ne yapsam derken deneme yanılma yöntemiyle bulmuştur, iyi olmasaydı bilinmezdi değil mi? Öptüm canım.

    YanıtlaSil
  20. cumartesi sabahı saat 7 ve ben ayaktayım:( hani bedenim küçük hanımın yüzünden zorla kaldırıldı yataktan ama beynim hala uykudaydı..
    bloglara bakim bari dedim ve uyandım:)Sana; ben de varım! demek için yazmaya başladım:)
    kızım doğduktan sonra benimde boynum fırtladı beraberinde korkunç ağrılar tabi.Ben de dikkat etmeye çalışıyorum ama bu pek mümkün olmuyo.
    çok geçmiş olsun
    bu arada fotograf derslerini kesinlkle takip edicem çok seviyorum foroğraf çekmeyi çok da güzel bi nikonum var ama bilgilerim eksik kursa gitmeyi düşünüyorum ne dersin

    YanıtlaSil
  21. Geçmiş olsun eşimde bel fıtığından çok çekiyor.Ispanaklı tarif de güzeldi,çocuklara bir alternatif olur.
    Sende iyi ki varsın.

    YanıtlaSil
  22. Ayçacım çok geçmiş olsun. Ağrılarının bir an önce geçmesini diliyorum.. Ellerine sağlık kek güzel görünüyor.
    Sen de iyiki varsın sıcacık arkadaşlığınla.. Optum.. =)

    YanıtlaSil
  23. Canim cok cok gecmis olsun oncelikle, kendine dikkat et ne olur...

    YanıtlaSil
  24. Canım çoook geçmiş olsun.Bel ağrısı bişeye benzemez.Bu arada keki de yapabilmisin süper ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Çok geçmiş olsun Ayça. Blog dostlukları hakkında yazdıklarına çok fazla katılıyoruz. Yeni gelecek bebeğimiz için öyle güzel mesajlar alıyoruz ki, bu duyguları, bu paylaşımı tarif etmek mümkün değil

    YanıtlaSil