30.3.09

İç dökme...

Daha kaç yaşındasın? Siyasi anlamda ne gördün? diyenleriniz olabilir. Saygıyla karşılıyorum.

Günümüzde siyasetin "çamur" olduğuna inandırılan halkımıza sesleniyorum!!! Uyutuluyorsunuz bayanlar baylar...

Bu ülke toprakları ne krizler, ne siyasi liderler, ne darbeler neler neler gördü. Bu halk ne sıkıntılar yaşadı... Ancak bu millet, meydanlarda bugüne kadar "ananı da al git" diyen bir siyasi görmedi. Çiftçisini adam yerine koymayan, fakir hatta orta düzeyde geliri olan insanını aşağılayan bir siyasi tavır görmedi... Emeklisine ölü, askerine yatan gözüyle bakan bir siyasi anlayış görmedi. Peki soruyorum size; " Sizi aşağılayan, adam yerine koymayan bu adamlara neden hala oy veriyorsunuz???"

Seçim arefesinde, tüm propaganda dönemimde Ntv'nin seçim otobüsünü kaçırmadan izledim. İnanamayan gözlerle izledim. Melih Gökçek'in Ankara'ya yaptıklarıyla övünen insanlara hayret ettim. Bu adam 1994'te ilk seçildiği dönem itibariyle bu şehir için ne yapmış ne yapmamış gerçekleri göremeyenlere acıyorum.

Arkadaş, Ankara Türkiyemin BAŞKENTi. Ama görüntü olarak başkent anlamıyla uzakten yakından alakası yok... Bu adam ilk geldiğinde bu şehirdeki heykelleri yıktırdı. Ben daha 14 yaşındaydım ama dün gibi hatırlıyorum. Bugün şehrin merkezi Tandoğan'dan trene binin, şehrin içinden daha çıkmadan çevrenizdeki rezaleti kendi gözlerinizle LÜTFEN görün!!! Hala her yerde gecekondular var. Olmasın demiyorum. Elbette her büyük şehrin tabanında gecekondular olacaktır. Bunu engellemek mümkün değildir. Peki 3 dönem başkanlığı döneminde, Ankara'nın kentsel yapılaşmasında yapmış olduğu tek bir yapı gösterin bana. YOK!!! Bol bol tünel yaptı. Batıkent- Eryaman metrosunun projesini apartman içinden geçirdi. Sonra da apartmanı yıktırmaya kalktı Sürekli küfreden, hakaret eden bir başkan mı istiyorsunuz??? Size küfredilmesi hoşunuza mı gidiyor??? BENİM HOŞUMA GİTMİYOR!!!

Ben bugün Türkiye'nin başkentinde, haftanın her günü günde 2-3 saat elektrik kesintisi yaşıyorum. Alt yapıyı mı düzeltti? Neden o zaman hala cumhuriyet döneminden kalan su borularını kullanıyoruz? Metro neden bitmiyor* Trafik sorununu çözmek için şehrin altını oyup, hatalı tünel projeleri yaparak insanların gözünü nasıl boyuyorsunuz??? Anlam veremiyorum.

Dün gece saat 2'ye kadar seçim sonuçlarını izledik, bekledik. Dünyanın hiçbir yerinde Belediye başkanlığından emekli olan belediye başkanları yoktur... Saatlerce elektirik kesintisi olduğu, YSK'nın önünde belediye araçları olduğu, gece 12'de gelmeyen sandıkları olduğu bilgilerini aldık... Bu adamların yaptıklarını hala yutanlara sesleniyorum! Bu bir genel seçim değil ama artık bu adamlara haketmedikleri değeri vermeyiniz!!! Memleketi karış karış satıyorlar. Osmanlı döneminin kapitülasyonlarını görüyorum son dönemde... Tarih tekerrürden ibarettir!

Bu memleket bizim, hem de yüzyıllardır. Farklı kültürleri bağrında hiç gocunmadan barındıran ana yürekli bir toprak. Nesillerdir kürdü, türkü, ermenisi, yahudisi, çerkesi, kafkası, acemi daha nicesi el ele kol kola yaşadık. Hala da yaşıyoruz. Oyuna gelmemeniz dileğiyle!!! İyi bir hafta diliyorum...

16 yorum:

  1. ne diyiki canım bu sözlerin üstüne.

    Sanırım hepimiz gavuruz, onlar Türk...

    YanıtlaSil
  2. Ne de olsa Ankaralı değilim, Ankara'da da bir yerel seçim görecek kadar daha yaşayacağımızı da zannetmiyorum. Ama geçirdiğim bu sürenin tamamının İ. Melih tarafından yönetilmesi adıma üzücü. Demokrasi budur, halklar hak edildiği şekilde yönetilirler. Ankara halkı da bunu istemiş ve seçmiştir. Türk insanı da görünüyor ki durumdan rahatsız değildir.

    "Bunun icabı vardır veya yoktur bu ayrı mesele. İcabı yoksa fuzuli bir şey yapılmış olmaz yine de. İcabı varsa feminizm fevkalade birşeydir" (Süleyman Demirel'in Duygu Asena hakkındaki yorumu). Yani can sıkacak birşey yoktur, Sülü okuyup eğlenmeni tavsiye ediyorum sana bugün için :)

    YanıtlaSil
  3. Okudum
    ve sozun bıttıgı yer dıyorum..

    YanıtlaSil
  4. Aslında seçimle alakalı bir yazı bu gün bende düşüdüm ama akşam ayça gibi saat 02:00'e kadar tv izledimve çok moralim bozuldu bumoralle biraz sinirlendim de saçmalamaktan çekindim.Ne diyebilirim ki bu çağda hala bu şekilde oy kullanmamız ve bu halde bile çirkin şaibeler.Ben Ankara'da bir olay bekliyordum ama bu kadar değil di.Gece Enerji Bakanlığı ve TEDAŞ açıklama yaptı elektrik kesintilerinin bizimle alakası yoktur diye.Anlamadım hiçbir şey yani.Bu kadar da insanın gözüne soka soka yapılmaz ki.Tek tesellim Ekişehir'de adaletli bir seçim oldu yani bir kez daha hizmet kazandı.

    YanıtlaSil
  5. ayçacım teşekkür ederim öncelikle hepimizin duygularını çok güzel ifade etmişsin..
    bu insanlar akıllanmıyor bir türlü,onca yaşanan şeye rağmen bu sonuçlar trajikomik..dün akşam şaşkınlıkla ve üzülerek izledim televizyonu..genel seçimlere düzelir umuyorumki sonuç..

    YanıtlaSil
  6. Yarama tuz bastın ayça'cım
    Aynı dertten muzdaribiz
    İçim acıyor içim offf offff
    ya bu milletin gözü kör yada gerçekten herkes uyuşup hipnotize olmuş
    Ne diyim analarınıda alıp gidecekleri zamanları görürmüyüz bilmem. Askeri okullara kadar sızıp
    alttan alttan teşkiletlenıyorlar da kimse görmüyor mu ?

    YanıtlaSil
  7. buna öyle uzun bir yorum yazmıştım ki tam göndericem elektrikler gitti
    daha ilkgünden ne oluyoruz yahu

    YanıtlaSil
  8. Ayçacım sana sonsuz katılıyorum ya bu insanlar sanırım bu şekilde yaşamaktan memnun bizde mi bir hata var diye sorgulamaya başladım. İnsan göz göre göre nasıl aynı adam oy verebilir anlamıyorum. Neyse ki bizim bölge CHP'nin kalesi de en azından burada dumur yaşamadık.

    Ne desek boş valla yazık ve müstehak diyorum kirli paslı su içmek iki üç katına doğal gaz kullanmak, insanca muamele görmemek istiyorlar bu yapılanlar hoşlarına gidiyor demek ki...

    YanıtlaSil
  9. canım söylediğin herşeye katılıyorum..başka söze gerek yok...
    sana da iyi bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  10. Düşünmekten de yazmaktan da yoruldum, sersem oldum bugün. Şuna inanıyorum ki taze kan lazım hem de acilen. Su gibi yıkayıp, yıkıp geçsin bunları, tozunu attırsın. Allahım duy sesimizi...
    Bizim burada başka partiye verdiğimiz 4 oy bunlara yaradı. 3 oy farkla seçimi kazandılar ve şaibe olduğu söylentisi dorukta.

    YanıtlaSil
  11. Canim benim bozma moralini sakin, hep umut olsun icinde...

    YanıtlaSil
  12. aycaaa dün okudum yazını ama yorum yapamadım ...istanbulda bizim de isteğimiz olmadı..umarım hayırlısı olur daha yiyecek ekmekleri varmış:))anladın sen onu..

    YanıtlaSil
  13. biz bu kadar aynı duyguları paylaşıyoruz da kim veriyo bu oyları diye düşünmeden edemiyorum
    senin yazına çok benzer bi yazı yazdım geçenlerde opal'in blogunda yorum olarak vaktin olursa okumanı ya da seninle yazımı tekrar paylaşmayı isterim..
    ama maalesef türkiye bizim gibi düşünenlerden hatta düşünebilenlerden ibaret değil
    valla yazık,kim neye inanırsa inansın,isterse apolitik olsun ama be kardeşim resmen diktatör ve halkına saygı duymayan ülkesini satan bi zihniyetle yönetiliyoruz bunuda mı görmüyosunuz

    YanıtlaSil
  14. ankara bir dönem daha bu adamı seçti ve layığını buldu sanırım...ama maalesef ki sırf onu seçenler yüzünden gerçek ankaralılar yine kahrolacak ve yine bu abuk sabuk adamın yönetimiyle yaşamak zorunda kalacak...iyiye gitmiyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşlar duyarlılığınızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ederim.

    Sesi'cim kesinlikle taze kan gerek...

    Sevgili meltem, yazını okumaya gidiyorum.

    YanıtlaSil
  16. sana sonuna kadar katılıyorum canım.

    YanıtlaSil