23.2.09

Yeni Bir Haftaya Merhaba




Herkese günaydın, nasılsınız bakalım? Ben yokken neler yaptınız? Birazdan hepinizi ziyaret edip, göreceğim :)

Dün akşam saat 21 gibi evdeydik. Hayli neşeli, keyifli ve bembeyaz bir hafta sonu geçirdim diyebilirim.

Cuma günü öğlen 13:30'da Erzurum Ekspresi'ne bindik, Ankara Gar'ından. Kayseriye vardığımızda herhalde saat 21 gibiydi.

Trenle yolculuk yapmayı sevdiğimizi bir kez daha anladık. Yolculuk boyunca 4 mevsimi gördük diyebilirim. Ankara'da cuma günü bahardan kalma bir gün vardı. Haberlerde sıkça duyduğumuz "yurdun büyük bölümü kar altında" cümlesini bir kez daha doğruladık. Her yerde olmasa da özellikle Elmadağ ve Yozgat civarında çılgın bir kar vardı. Her yer bembeyaz her yer... Bazı bölgelerde şakır şakır yağmur yağıyor. Bazı bölgeler kupkuru, sanki bir damla su düşmemiş. Bazı yerler günlük güneşlik... Öyle güzel ki bir tren penceresinden yurdumu izleyerek geçmek. Keşke her istasyonda inip, oralarda da gezebilsem... Kayseri'de ise kar atıştırıyor ama çok yoğun değil. Yine de yerler, çatılar, dağlar bembeyaz...

Serhat'ın abisi saolsun bizi karşıladı. Evden pek çıkmadık, bizi hayli özlemişler. Sohbet muhabbet... Çocuklar bize zaten fotograf makinelerini vermedi :))) Pazar günü dönmeden Kiçiköy mahallesini kısaca gezdik. Erciyes'e bir sonraki ziyaretimizde gideceğimize dair söz verdik :) Kayseri'de yaşayanlara da çok imreniyorum. Öyle güzel ve temiz bir havası var ki anlatamam. Dağ havası işte. Ne kadar yorgun olursan ol, ne kadar geç yatarsan yat sabah çok dinç uyanıyorsun. Biz hafta sonları genelde yataktan sürünerek çıktığımız için, iki günlük temiz hava çok güzel geldi.

Diyet ise cuma günü son buldu diyebilirim. Çünkü misafirlikte pek diyetteyim diyemiyorsunuz... Kilo vermedim arkadaşlar ama inceldim.3 cm bel, 5 cm basenden eksildim. Haydi hayırlısı diyelim. Bu bana yeter de artar bile :)

Sizi tren penceresinden iki fotoğla babaşa bırakıp, ziyaretlerime başlıyorum. Hepinize iyi haftalar, iyi çalışmalar. Öpüyorummm...

12 yorum:

  1. Lokomotifin fotoğrafı muhteçem görünüyor çok keyifli bi ryolculuğa benziyor :)Şehir içi mesafeler dışında tren kullanmamış biri olarak böyle düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Son resim ne güzel...Karlar içinde huzurla seyahat edişinizi gösteriyor...

    Hoşgeldin öyleyse...

    YanıtlaSil
  3. ne hoş olmuşş.imrendim..hele tren yolculugu deyince içim gider benim.fotolar çok neffis.herikisi de profesyonel .trenin kuyrugunu görünce durdugun yeri bile gözümde canlandırdım))hayatımız objektiften mi oldu ne))sevgiler.matruşkaları ben de çok merakla çalışıyorum

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel fotograflar :) ama 2 tanecik mi sadece :(

    YanıtlaSil
  5. hihi hoşbulduk:) çok mutlu oluyorum fotograflarımı beğenmenize, çocuklar gibi havalara uçuyorum. daha fazlasını elbette ben de paylaşmayı çok istiyorum. ancak bildiğiniz gibi bir "tren" projemiz var ve projede kullanacağımız fotografları internette yayınlayamıyorum.

    YanıtlaSil
  6. yine fotoğrafçılığını konuşturmuşsun :)))

    YanıtlaSil
  7. fulyaprakları, utandım, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  8. hoş geldin ne amaçla gittiğinizi ve dedelerden bahsetmiştin o ne yarışması onu merak ettimdi fotolar harika

    YanıtlaSil
  9. ay yorum gitti mi anlamadım gitmedi galiba hoşgeldin

    YanıtlaSil
  10. Gece'cim hoşbulduk, gelmiş bütün yorumlar:)) Hacılar Kayseri'nin bir ilçesi. Erciyes'in eteklerinde ve Kayseri'nin zenginlerinin çıktığı ilçe olarak ünlenmiş bir yer. Ama zenginlik o ilçede gönüllerde... Herkes 7'den 77'ye çok mütevazi. Bu yarışma ise ilçe belediyesinin, Hacılar ilçesinin tanıtılması için düzenlenmiş bir fotograf yarışmasıydı.

    YanıtlaSil
  11. hoşgeldinnn...ne güzel eğlenmişsin iyi olmuş resimler süper..bu arada eşinin blogta hayırlısı olsun...

    YanıtlaSil
  12. Oy oy oy
    Manzara süpermiş
    karda yuvarlanasım geldi
    Hoş geldin canım

    YanıtlaSil