10.1.09

Cumartesi Akşamı

Cumartesi günleri biraz erken yemek yiyoruz. Hafta sonu nedense insanın dengesi bozuluyor :) Geç uyanıp, geç kahvaltı, erken akşam yemeği gibi... Bizimki pek akşam yemeği gibi olmadı. Bugün hiç bildiğimiz yemeklerden hazırlayasım yoktu. Ben de kolaya kaçtım :)

Dün Deryalı Günler'de Ayla Algan konuktu. Arada gidip gelirken Ayla Algan'ın Giritli olduğunu, Fransız bir dadıyla büyüdüğünü ve bir de hamur tarifi öğrendim :)))

Hamur çok basit;
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Aldığı kadar un

Kulak memesi kıvamına gelince hamur zaten ele yapışmıyor. Tatsız olabileceğini düşündüğüm için 1 çimdik tuz attım hamura. Yarısını dün kullanmıştım. Kalanını da bugün 2 adet milföy dilimiyle yoğurduuuum ve bir pizza hamuru yaptım :)) Tepsiye yağlı kağıt serdim, üzerine hamuru yuvarlak ve hayli ince yaydım. Kenarlarını kalın bıraktım ki malzeme akmasın tepsiye. Yarım yemek kaşığı domates salçasını ılık suyla sulandırdım. Hamurun üzerini sosladım. 1 biber, 4 dilim salam, 2 kaşık mısır en üste de kaşar rendesi... 180 derece fırında pişti ve beklediğimden çok daha güzel oldu. Ben de inanamadım :)



Yanına bir de kısır yaptım


Yemekten sonra kocacım ders çalışırken ben de Türkmax'te "Bayrampaşa-Ben fazla kalmayacağım" adında bir film izledim. Komedi diye geçiyor filmin tanımı ama traji komşk bir senaryosu var. Filmin senaryosu Dünya'da bir ilk. Senaryoyu Bayrampaşa Cezaevinde yatan bir grup mahkum yazmış. Son dönem Türk sinemasında pek çok güzel film var. Ancak vizyona bile girmiyor pek çoğu :( Mutlaka izlenmeli diyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum :)


Herkese iyi hafta sonları :)

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık,afiyet olsun Ayçacım. Valla kendi kızım yapmış gibi gurur duydum.

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş bizim de öyle oluyor hafta sonları iki gündür doğru dürüst yemek yapmadım

    YanıtlaSil
  3. Sevgili malla, çok teşekkür ederim :) sen böyle yazınca annemin "aferin kız" dediğini duyar gibi oldum :)

    Gece'cim bugün de aynı oldu walla :) daha yeni yaptık kahvaltıyı :)))

    YanıtlaSil
  4. piza da kısır da nefis gorunuyor, filmi haftasonu turkmax da seyrettik, hem agladık hem gulduk hoş bir filmdi.

    YanıtlaSil
  5. sevgili çocukla çocuk kesinlikle çok keyifli ir filmdi. izlemenize çok sevindim :) iyi geceler...

    YanıtlaSil
  6. Ayçacım çok güzel bir c.tesi geçirmişsin, pizza hamuru tarifide çok orjinal, tuttum ben bu hamuru, milföyle karıştırmak güzel fikir...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. gerçekten neffis bir görüntü pizzanınki..şu kişi hazmeder hazmetmez ilk pizza denemesinde faydalanılacaktır..
    keçe maalesef suya dayanabilen bir mazleme değil.bu nedenle ancak yıkanma gerektirmeyen zeminlerde kullanabiliyorum..çantayı bile yağmurlu havada kullanmamak lazım ))ama çerçeve fikri güzeldi.perdeden de yıkama öncesi ayrılabilir.güzel fikirler için tşk ler..kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Guzel bir hafta sonu gecirmene sevindim :)) Yemek resimleri harikaaa, ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar beğenmenize çok sevindim :) Hamuru denemenizi kesinlikle öneriyorum, şimdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil