16.1.09

Bitkiden gelen Şifa


Günaydın, herkesin fotoğrafla ilgili sorularına cevap olabilecek bir yazı hazırlıyorum. Bir yandan da eşimin düzensiz çıkıp inen ateşiyle de uyğraşıyoruz. Bir çok tahlil yaptırdı bugüne kadar ( benim zorumla tabii) Tahliller temiz çıkıyor. Ama ateş problemini bir türlü çözemiyoruz. Doktorlar sinüziti olduğu için ateş yaptığını söylüyorlar. Ama neredeyse 1 yıldır aralıklarla devam ediyor bu sıkıntı. Aklıma tabii kötü kötü şeyler geliyor. Bir sürü hastalıkla ilgili semptomları okuyorum. Sonunda dün karar verdim. Babamın bizim için hazırladığı bir karışım vardı. Her sabah aç karnına ağzımıza tıkalardı :) Bu karışım ne işe yarıyor derseniz, aslında pek çok işe yarıyor. Öncelikle bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ve kış aylarında soğuk algınlığından koruduğunu söyler babam. Babam ayaklı hastalıktı bir zamanlar. Yok yok, elinde koca bir çanta ilaçla gezerdi. O kadar bıkmıştı ki bu ilaçlardan, önce reiki'ye başladı. Ardından da bitkisel ilaçlarla ilgili döküman ve kitapları okumaya başladı. Bunlar ne zaman mı oldu? Emekli olduktan ve evde oturmaya başladıktan sonra :) Bir gün eve gedim, salonda bir adam, kitap okuyor. Anne dedim: " Bu adam ki" : ))) Alışık olmadığımız bir manzaraydı. Meğer o gün çıkmış Eminönüne gitmiş, Tünelden Taksime gitmiş. İstiklal'de bütün kitapçıları didik didik aramış, kitaplarını bulmuş ve eve geri dönmüş. O günden beri belki de 55 yıllık hayatında okuyamadığı bütün kitapları sığdırmayı başardı babacım :)Neredeyse 3 yıldır babam pek çok ilacını reiki ve bitkiler sayesinde bıraktı. Doktoru da bu durumu onaylıyor.
Gelelim babamın tarifine;

1 tatlı kaşığı süzme bal
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 karanfil ( havanda dövüyoruz)

Bunları bir güzel birbirine karıştırıyor ve her sabah aç karnına hüpletiyoruz :)

Not: Mutlaka her gün taze hazırlanmalı. Hazırlanıp bekletilmemeli. Babam öyle diyor :)

9 yorum:

  1. bende uzun zamandır ayaklı hastalık olarak geziyorum.
    sanırım bu karışımı yapabilirim:)
    ancak alerji yapar mı diye düşünüyorum, karabiber katmasam olur mu :)))))

    YanıtlaSil
  2. neye alerjin var peki? benim de gıda alerjim var bende alerjik bir etkisi olmadı. tabii bünyeden bünyeye değişir. walla karabiberi bana kalsa katma da babam duyarsa "olmaaaazzz" der :))))))))))))

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun eşine daha önceki yazılarda bahsettiğinde şu aralar herkeste olan basit bir grip sanmıştım, bakalım bu karışım iyi gelecek mi ona. Baş ağrısı uzun süre devam ediyorsa, uyku dengesi, beslenme dengesi ve spor diyeceğim bunlarda bir bozukluk varsa olabilir gibi geliyor bana. Beslenme çok önemli bol meyveli sebzeli her şeyden yeteri kadar yemeli. Eşim çok titizdir bu konularda her sabah birkaç ceviz ve badem yer. Bu süreç başladığından beri zihinsel olarak daha iyi olduğunu farketti.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim canım. ağır beslenmiyoruz. aslında genel olarak sebze yiyoruz ki ben çok severim. meyve de çok yiyor. ankara'nın havasına da vücutlarımız alışamadı gibi... bakalım, bu umarım işe yarar :)

    YanıtlaSil
  5. hehe karabiberi ben katmiyim o zaman en iyisi:))
    diğerleriyle bir başlangıç yapalım:)

    YanıtlaSil
  6. hehe karabiberi ben katmiyim o zaman en iyisi:))
    diğerleriyle bir başlangıç yapalım:)

    YanıtlaSil
  7. Esine cok cok gecmis olsun sevgili Ayca, kisa surede iyilesmesi dilegiyle :)) Tarif not edildi :) Kocaman sevgiler :) Ben de fotografla iligi yazini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. arkadaşların bloglarını ziyarete başladım, üst üste de yemek tarifleri gördükten sonra senin zencefille tarçını ne hikmetse dondurmaya benzettim :)) Çok geçmiş olsun canım. Bende ıhlamur, zencefil, karanfil, çubuk tarçın ve bir dilim limonu su ile kaynatıp bal ile tatlandırıyorum bak o da iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun diyorum bizde bir türlü hastalığı atlatamayanlardanız ama en azından ayakta atlatıyoruz çok şükür...sevgili embirin dediği gibi bir çaydanlık karışım yapıyorum ilaveten ayva dilimi ve elmayı dörte bölüp çekirdekleriyle birlikte atıyorum süper oluyor ...

    YanıtlaSil