19.12.08

Harekete Geçme Vakti Gelmiş!!!


Dün Türkmax kanalında Hülya Aydın'ın programında bir detoks uzmanını izledim. Önceleri bu tarz arınma programları bana çok gereksiz gelirdi. Bu programları gereksiz bulduğum dönemlerde elbetteki metabolizmam çok daha iyi çalışıyordu. Sürekli hareket ediyordum. Yaşım elbette çok gençti. Şimdi yaşlandım demiyorum elbette :) Sadece hareketlerim bir miktar daha azaldı. Ve bu sebeple metabolizmam ufaktan yavaşlamaya başladı.

Gül Kaynak hanımın iki tane Merkezi var. Biri Bodrum'da diğeri İstanbul Akatlardaymış. Bir de kitabı bulunuyor bu hanımın. Herşeyden önce sempatikliği sizi detoksa yaklaştırabiliyor.

TheLifeCo burada internet sitesi bulunuyor. Siteyi 2 gündür harıl harıl inceliyorum. Elbette çoğumuzun bilmediği şeyler değil. Ancak anlatım dili ve çok katı şartlar içermemesi benim çok hoşuma gitti. Tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Mail gönderdiğinizde cevap alabiliyorsunuz. Ben takibe başladım. Şiddetle herkese öneririm. Bunu bir diyet programı olarak algılamadan, yaşam tarzı olarak düşünmek başlamak için birinci adım olacaktır.

Pek çoğumuz Akdeniz mutfağı ile büyüdük. Bünyemiz bu gıdalara zaten alışık. Aralarda tükettiğimiz ağır gıdaları,yağları ya da hamur işlerini hayatımızdan çıkarmalıyız. Hamur işi yemeyin demiyorlar zaten :) Sadece kullandığınız malzemeleri değiştirin diyor.

Sizlerle paylaşmadan geçemedim. Umarım faydalı olur, hiçbir zaman geç değildir. Amaaa günü güne satmamakta fayda var :)) Öpücükler...

6 yorum:

  1. Yeni goruyorum header cok guzel olmus..
    Metabolizma yavaslama olayi yaslilikla alakali ise ben cok yaslandim demek ki..Uzun zamandir yavas calisir benim metabolizmam >(

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim şekercim:)
    Dur daha ne yaşlanması deli kız, sen benden de küçüksün :) Annelerimiz ne yapsın :)

    YanıtlaSil
  3. Ayçacım sanırım ntv nin yeşil ekranında izlemiştim. Denekleri iki gruba ayırıp yarısana detoks yaptırdılar, diğer yarısı da çukulataya varıncaya kadar gönüllerinde beslendiler. Doğru hatırlıyorsam 1 ya da 2 hafta sonra iki grubun elemanlarının da metabolizmalarını ölçtüler veeee sonuç: Detoksun hiçbir faydası olmadı. İstediğini yiyende de detoks yapanda da bir değişiklik olmadı canım :))

    YanıtlaSil
  4. geldi de harekete bir geçebilsem... şu an gribim ve öyle yorgun hissediyorum ki kendimi böhüüüü...nasıl yapsak etsek...

    YanıtlaSil
  5. embir'cim, bbc'nin belgeselini diyorsun:) çok iyi hatırlıyorum.aynen hatırladığın gibi, iki grup vardı. birine çikolata diğerine haşlamalar veriliyordu :)) ve hiçbir işe yaramamıştı :) bu kadının sitesini eklememdeki sebep zaten körü körüne sebze yiyin demiyor, çikolatanın hiçbir zararı olmadığından bahsediyor :))) tam bizlik yani :))

    sevgili paşa, çoook geçmiş olsun:( hemen sıcak limonata yapıyorsun ve bi güzel içiyorsun :)

    YanıtlaSil
  6. Canım benim ya bol şans irade var sende başarırsın :) Kokoş atkına da bittim ama uyuyan meleği daha çok seviyorum :)

    YanıtlaSil