27.11.08

düş kırıklarından MOZAİK PASTA


Haber vermekte ne kadar geciksem de, hafta sonu Ankara Kızılay Metro İstasyonunda bir fotoğraf sergisi var.

Bu sergiyle benim ne gibi bir alakam var önce size onu anlatayım :) Zihinsel ve fiziksel engelli çocuklara fotoğrafı öğretmek amacıyla yaklaşık bir yıl önce Kerem Yücel tarafından başlatılan bir projedir. Sevgili Kerem Yücel bir foto muhabir hocamız. Fotoğraf Sanatı Kurumu aracılığı ile bu projeyi başlattı. Mete Gülhan, Mediha Gezer, Altuğ Özpineci ve Süleyman Duman proje ekibindeki fotoğrafçı arkadalarımız. Kerem abi uzun bir süre Irak'ta olduğu için sadece fikir babası oldu. Mete abimiz projeyi diğer arkadaşlarla yürütmeye başladı. Özel Saygı Eğitim Kurumu öğrencilerinden 11 özel öğrenciye fotoğraf çekmeyi öğretmek için önce herbirine filmli birer fotoğraf makinası sağladılar. Bu zaman kadar pek çok gezi düzenleyip çocuklarla fotoğraf çektiler. Sergide izleyecekleriniz ise bu 11 özel çocuğun objektifinden bize yansıyanlar...

Mete abimizin ani hastalığı sebebiyle ben ve eşim Serhat projeye neredeyse 1-1,5 ay önce katıldık. Çünkü Mete abi bizim için çok önemli. Onun için ve projenin insani yanı bizi çok ilgilendirdiği için elimizden geleni yaptık.

Projeye her türlü teknik desteği veren Agomar's'a ve Serhat abiye çok teşekkür ediyorum.

Son olarak Saygı Eğitim Kurumunun, proje yetkilisi rehberlik öğretmeni Esra Hanımın kaleminden projeyi anlatan güzel bir yazıyı da sizlerle paylaşmak istiyorum:

"Bir küçük kutuydu, ilk kez tanıştılar, ellerine aldılar, dokundular... Hayatı o küçücük kutunun içine sığdırdılar... Dokundukları her anı değerli kıldılar ve gülümserken dodurdular hayatı... Onlar deklanşöre dokundukça gülümsedi herkes, gülümsedi herşey... Çiçekler, böcekler, hayvanlar, güneş, su, toprak... Asık yüzlü binalar, hüzünlü yollar, kaldırımlar... Hatta insanlar... Hayatın her anı, fotoğrafını çekmeye değerdi. Öyle değerliydi her anımız..."



Sizleri de bu sergiyi izlemek için 29 Kasım Cumartesi günü saat 13:00'de bekliyoruz.

4 yorum:

  1. bu sergiyi çok görmek isterdim ama kaçırmışım.son zamanlarda çok yoğundum.
    bayram kutlamana sayfamdaki isminden tıklayarak yanıt vermek istedim.ama kapalı ikazı geliyor.
    ben de bayramını kutlayıp yanaklarından sevgiyle öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. görmüştüm bu sergiyi...ama mete abiyi kaybettik ne yazıkki:(

    YanıtlaSil
  3. görmüştüm bu sergiyi...ama mete abiyi kaybettik ne yazıkki:(

    YanıtlaSil
  4. Evet, Mete abimi kaybedeli neredeyse 5 ay oldu. Ama o bizi hiç bırakmadı ve her zaman yanımızda olacak...

    YanıtlaSil